Зеленський нагородив спікерів парламенту Чехії орденом Ярослава Мудрого

Четвер, 20 квітня 2023, 20:29

Спікери Палати депутатів і Сенату Чехії – Маркета Пекарова Адамов й Томаш Вистрчіл – нагороджені орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня указом президента Володимира Зеленського.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідний документ з’явився на сайті Офісу президента ще 14 квітня.

Зазначається, що Пекарова Адамова й Вистрчіл отримують відзнаки "за визначні особисті заслуги у зміцненні українсько-чеського міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України".

Прессекретарка Сенату Чехії Лада Фалдинова в коментарі агенції ČTK у четвер повідомила, що Вистрчіл отримає нагороду в неділю, 23 квітня, від спікера українського парламенту Руслана Стефанчука.

Орден князя Ярослава Мудрого був заснований у 1995 році і вручається громадянам України та іноземцям за видатні заслуги перед Українською державою та народом.

Спікер Сенату Чехії разом із польським колегою Томашем Гродським відвідав Україну на чолі делегації в середині квітня 2022 року – через півтора місяці після початку російської агресії проти України. Він побував у звільнених на тоді містах Київщини й виступив у Верховній Раді.

У жовтні 2022 року орден Ярослава Мудрого отримав і прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: