ЄС починає підготовку зміни своєї стратегії щодо Китаю

Понеділок, 24 квітня 2023, 12:11

Міністри закордонних справ Євросоюзу почнуть дискусію з метою підготовки зміни стратегії ЄС щодо Китаю.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, прибувши на зустріч міністрів закордонних справ Євросоюзу в Люксембурзі у понеділок.

За словами Борреля, міністри почнуть оцінку того, як ЄС слід поводитися з Китаєм та як потрібно змінити стратегію щодо цієї держави.

Глава МЗС Литви на слова китайського посла про Крим і суверенітет країн: Ось чому ми не довіряємо Китаю

"Рада (закордонних справ. – Ред.) почне дискусію про Китай, що підготувати Європейську (Раду – Ред.) у червні. Можливо, це переоцінить і перекалібрує нашу стратегію щодо нього", – сказав Боррель.

Він зазначив, що у ЄС багато говорили про КНР останніми днями. "Але нам доведеться продовжити дискусію про Китай, тому що це одне з найважливіших питань нашої зовнішньої політики", – сказав Боррель.

Міністри закордонних справ ЄС також обговорять резонансні коментарі посла Пекіна в Парижі щодо колишніх держав СРСР і Криму, які Боррель назвав неприйнятними.

Ця заява китайського дипломата викликала обурення у європейських країн. Держави Балтії вирішили викликати китайських дипломатів до МЗС, а посол України у Франції Вадим Омельченко гостро відреагував на заяви посла КНР.

Китай заявив у понеділок, що поважає суверенний статус держав усіх колишніх радянських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: