Немовля, яке вижило після п’яти днів під завалами після землетрусу в Туреччині, возз’єднали з матір’ю

фото
Понеділок, 3 квітня 2023, 23:07

3,5-місячна Вєтін Бегдаш, що стала відома в Туреччині як "Диво-дитинка", виживши після п’яти днів під завалами в місті Хатай після землетрусів, була возз’єднана з матір’ю, яку весь цей час шукали.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило міністерство у справах сім’ї та соціальних послуг Туреччини.

Під час землетрусу в турецькій провінції Кахраманмараш Вєтін опинилась сама під завалами, де пробула 128 годин. Також урятували матір немовляти Ясемін, але батько і двоє братів дівчинки загинули.

Хоча немовля витягли з-під завалів, її матір одразу встановити не вдалось. Тому дівчинку назвали Гізем й помістили під спостереження в міську лікарню Адани – адміністративного центру сусідньої з Кахраманмарашем однойменної провінції. Оскільки вона не мала жодних проблем зі здоров'ям, її взяли під стаціонарну опіку.

 
Фото: міністерство у справах сім’ї та соціальних послуг Туреччини

Пізніше Гізем була доставлена до Анкари президентським літаком і після обстеження в міській лікарні – поміщена в установу, підпорядковану міністерству у справах сім’ї та соціальних послуг Туреччини.

Міністерство почало пошук матері Гізем, перевіряючи заяви батьків про зниклих дітей, і остаточно підтвердивши батьківство немовляти, перевезло її з Анкари до Адани чартерним рейсом. Жінка досі лікується в місцевій лікарні.

"Возз'єднання матері та її дитини – одна з найцінніших справ у світі, – прокоментувала міністерка у справах сім’ї і соцпослуг Туреччини Дер’я Яник.

 
Фото: міністерство у справах сім’ї та соціальних послуг Туреччини

Як повідомлялось, у турецькій провінції Кахраманмараш кіт перебував під завалами протягом 49 днів після руйнівних землетрусів у лютому й зміг вижити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: