"Катаргейт": головний підозрюваний вийде з в'язниці з електронним браслетом

Четвер, 6 квітня 2023, 20:27

П'єр Антоніо Панцері, головний підозрюваний у так званому корупційному розслідуванні "Катаргейт", буде переведений з в'язниці під домашній арешт з електронним браслетом до проведення суду.

Як повідомляє "Європейська правда", цю інформацію підтвердив адвокат Панцері виданню Politico.

Адвокат Панцері Лоран Кеннес повідомив, що колишнього італійського депутата Європарламенту тепер утримуватимуть під вартою вдома.

Рішення про домашній арешт було прийнято після того, як у січні Панцері уклав угоду про визнання провини з бельгійськими слідчими, і погодився поділитися інформацією про тих, кому він давав хабарі в обмін на пом'якшення вироку.

Він був одним з перших, кого заарештували в рамках масштабного розслідування, і його підозрюють у тому, що він очолював схему, в якій іноземні держави, зокрема Катар, нібито працювали над тим, щоб впливати на Європейський парламент за допомогою грошових виплат і привілеїв.

Поки неясно, коли саме Панцері вийде з в'язниці, але, ймовірно, це станеться в найближчі кілька днів, додав Кеннес.

"Для людини, яка співпрацює, носити електронний браслет - це нормально. Наразі це важке ув'язнення, і вдома йому все одно буде важко. Він не може вільно пересуватися", - сказав Кеннес.

У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару. Вона залишається під вартою.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: