В уряді Німеччини пропонують заборонити рекламу дитячих солодощів

П'ятниця, 7 квітня 2023, 17:32

Федеральний міністр продовольства Німеччини Джем Оздемір пропонує заборонити рекламу продуктів харчування, що є шкідливими для дітей – зокрема солодощів, у яких забагато цукру.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в матеріалі Bild.

Міністерство продовольства Німеччини хоче заборонити спрямовану на дітей рекламу продуктів із надмірним вмістом цукру, солі або жиру. Такий пункт передбачений коаліційною угодою нинішнього уряду.

Під заборону реклами підпадають, наприклад, торти і печиво, а також супові кубики (з надто високим вмістом солі) або сири (з надто високим вмістом жиру або солі).

Якщо законопроєкт набуде чинності, заборона реклами діятиме з 6-ї до 23-ї години.

Водночас представники індустрії, як пише Bild, уже розкритикували ініціативу уряду.

"Без реклами практично не буде нових продуктів, постраждає різноманітність", – йдеться в заяві Асоціації кондитерської промисловості Німеччини.

Виробники солодощів посилаються на експертів, які вважають цей законопроєкт неконституційним: "Ми вважаємо, що законодавцю варто було б прислухатися до цих заперечень і не ставитись зверхньо до відповідальних споживачів із ідеологічних міркувань".

Зазначимо, що на початку року міністр промисловості Німеччини також пропонував звільнити від кримінальної відповідальності людей, які займаються "сміттєвим дайвінгом", тобто беруть продукти з контейнерів для сміття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: