У Швеції взяли під варту чотирьох підозрюваних у підготовці теракту, серед них – 15-річний

П'ятниця, 7 квітня 2023, 18:55

Суд у Швеції під час закритого слухання в п’ятницю взяв під варту чотирьох із п’яти людей, яких підозрюють у підготовці теракту, ймовірно, на ісламістському ґрунті.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на SVT.

Серед узятих під варту  – троє громадяни Швеції, громадянство четвертого не уточнюється. Ще одного затриманого раніше, 23-річного, відпустили в залі суду, бо прокуратура не надала достатніх доказів для його затримання.

Один із фігурантів – 15-річний хлопець, якого підозрювали в скоєнні кількох злочинів та екстремістських поглядах. Через юний вік підлітка суд зміг замінити утримання під вартою на нагляд. Однак це було визнано "небезпечним", оскільки було вирішено, що він може впливати на слідство.

Відомо, що всі взяті під варту заперечують свою провину. Протягом двох тижнів проти них буде порушено кримінальне переслідування, заявили в прокуратурі.

П'ятеро людей були заарештовані у Швеції в середу за підозрою в плануванні терористичного злочину.

Шведська Служба державної безпеки вважає, що затримані мали плани щодо ісламістських терактів у Швеції у відповідь на акції зі спалення Корану ультраправим дансько-шведським активістом Расмусом Палуданом.

Після перших акцій у Стокгольмі, Копенгагені та у Гельсінкі, а згодом в Осло Палудану їх не дозволили. Повторну акцію зі спаленням Корану у Стокгольмі, яку планували нібито інші організатори, шведська поліція заборонила з міркувань безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: