Папа Римський непокоїться, що в сім'ях дітей замінюють на домашніх тварин

П'ятниця, 12 травня 2023, 20:15

Папа Римський Франциск заявив, що створення сім'ї в Італії стає "титанічним зусиллям", яке можуть собі дозволити тільки багаті.

Про це він сказав в ході виступу на зустрічі, організованій італійським Форумом об'єднань сімей в Римі, повідомляє "Європейська правда".

Понтифік висловив занепокоєння тим, що в деяких сім'ях домашні тварини замінюють дітей.

Він розповів про те, як одна жінка відкрила свою сумку і попросила його "благословити її дитину", але це був маленький песик.

"І тут я не витримав і зробив їй зауваження: "Пані, стільки дітей голодує, а ви із собачкою", – зазначив Папа Римський.

Він сказав, що минулого року в Італії було зареєстровано історичний мінімум народжень: всього 393 тисячі немовлят, і це викликає у нього серйозні побоювання щодо майбутнього.

За словами Папи, вихід із демографічної кризи – це питання надії, яка живиться прагненням кожної людини до добра.

"Відродити народжуваність – значить виправити форми соціальної ізоляції, що впливають на молодь та на її майбутнє", – сказав Папа.

Він побажав учасникам зустрічі "відчути себе покликаними до великого завдання відродження надії та до початку процесів, що додадуть імпульсу та життя Італії, Європі, світові та подарують нам багато дітей".

Нагадаємо, в кінці квітня під час візиту до Угорщини Папа Римський Франциск попередив про небезпеку зростання націоналізму в Європі і заявив будапештському уряду, що прийняття мігрантів разом з рештою континенту було б справжнім знаком християнства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: