Німецький депутат закликав дозволити Україні удари по Росії

Субота, 13 травня 2023, 13:34

Заступник голови фракції опозиційного блоку християнських партій ХДС/ХСС у Бундестазі Йоганн Вадефуль закликав дозволити Україні застосовувати німецьку зброю і по цілях на території Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

"Ні на міжнародно-правовому, ні на політичному рівні немає обґрунтувань, чому Україні не дозволено атакувати і цілі в Росії", – сказав Вадефуль.

Канцлер ФРН Олаф Шольц нещодавно заявив, що з президентом України Володимиром Зеленським досягнуто згоди, що німецькі озброєння не повинні застосовуватися для ударів по російській території. Вадефуль із цим не згоден.

"Чому країна, яка зазнала нападу, повинна обмежуватися обороною лише на власній території? Україна повинна мати можливість порушувати логістику та постачання і з іншого боку кордону, щоб мати можливість зупинити агресивну війну. Німеччина має ефективно допомагати Україні замість того, щоб зв'язувати їй руки", – наголосив політик.

Вадефуль зазначив, що Україна, безумовно, повинна пам'ятати про "пропорційність", але при цьому наголосив, що Київ і так уже дотримується її.

"На відміну від Росії, Україна обмежує себе при ударах по промислових об'єктах, паливних складах та транспортній та військовій інфраструктурі. Вона, на відміну від Росії, не бомбардує житлові комплекси, лікарні чи дитячі будинки", – пояснив політик.

Нагадаємо, Міністерство оборони Німеччини в суботу офіційно оголосило про надання військової допомоги Україні в розмірі 2,7 млрд євро, що є найбільшим пакетом з моменту вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: