Ексканцлера Німеччини не виключатимуть із партії після участі у заході посольства РФ 9 травня

Вівторок, 16 травня 2023, 19:14

Федеральна арбітражна комісія Соціал-демократичної партії Німеччини в Ганновері у понеділок відмовилась переглядати рішення про виключення з політсили колишнього канцлера Герхарда Шредера після відвідування ним прийняття посольства Росії до 9 травня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Як відомо, у березні цього року Шредеру дозволили залишитися у Соціал-демократичній партії Німеччини попри його зв'язки з РФ. Але після відвідування ним посольства Росії 9 травня два місцеві осередки СДПН закликали переглянути рішення.

Федеральна арбітражна комісія партії скаргу відхилила, це рішення є остаточним. Сам Шредер привітав висновок комісії як "юридично обґрунтований і переконливий, а також політично послідовний".

Виключення із Соціал-демократичної партії – найсуворіше покарання, яке політична сила могла б застосувати щодо ексканцлера ФРН. Існують і м’якші санкції, зокрема догана або тимчасове позбавлення права обіймати партійні посади, але і їх застосовано не було.

Дружина Шредера втратила роботу після святкування 9 травня у посольстві РФ

Водночас його, як відомо, позбавили привілеїв ексканцлера, а саме права мати власний неоплачуваний офіс.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер разом із дружиною, лідер правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) Тіно Хрупалла та ще кілька німецьких політиків відвідали захід, організований посольством Росії з нагоди 9 травня.

Як відомо, Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік і лідером СДПН з 1999 по 2004 рік. Після того як його усунули з посади глави уряду, він багато років працював у російських енергетичних компаніях і досі вважається другом Путіна.

Шредер зустрічався з Путіним у Москві через кілька тижнів після початку війни, а потім ще раз у липні 2022 року. Після кожної зустрічі він запевняв, що Москва буцімто зацікавлена у припиненні війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: