У Британії побоюються, що навчання українських пілотів заважатимуть підготовці своїх новобранців

Четвер, 18 травня 2023, 11:49

Плани Великої Британії щодо підготовки українських пілотів можуть вплинути на здатність Королівських військово-повітряних сил навчати власних новобранців.

Як пише "Європейська правда", про це заявив новий голова Військово-повітряних сил Британії Річард Найтон, повідомляє Sky News.

Найтон сказав, що деталі оголошених прем'єр-міністром Ріші Сунаком планів з підготовки українських пілотів цього літа ще не допрацьовані.

Як зазначає телеканал, льотна підготовка у Великій Британії і зараз стикається з великими проблемами. Новобранці змушені чекати місяцями, а іноді й роками, щоб пройти різні етапи навчання – від базового пілотування до підготовки на конкретному літаку і потрапляння на передову.

Відповідаючи на запитання Комітету з питань оборони про те, чи не вплине підготовка українців на навчання пілотів Королівських ВПС, Найтон відповів: "Ми ще не зовсім з'ясували з українцями, як саме це виглядатиме".

"Поки ми цього не зрозуміємо, ми не зможемо до кінця усвідомити, який вплив це матиме на нашу систему льотної підготовки, тому що, очевидно, це вимагатиме певних можливостей".

У день візиту президента України Володимира Зеленського Лондон анонсував, що влітку розпочне навчання українських пілотів і вже зараз працює з іншими країнами над можливим наданням винищувачів F-16 Україні. 

Крім того, 17 травня прем'єр-міністри Британії та Нідерландів за підсумками зустрічі на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку домовились очолити "коаліцію винищувачів" для надання Україні F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: