Громадяни 5 країн Заходу вважають найефективнішою передумовою для миру зміну режиму в Росії 

П'ятниця, 19 травня 2023, 14:25

У Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах та США громадяни вважають найбільш ефективною передумовою забезпечення тривалого миру в Україні зміну режиму в Росії.

Про це свідчить результат опитування громадян п'яти країн, зроблене на замовлення центру "Нова Європа" компанією Kantar, повідомляє "Європейська правда".

В усіх п’яти країнах існує сильне відчуття, що тривалий мир можливий, хоча погляди на те, як забезпечити такий сталий мир, відрізняються. Варіант "мир не буде відновлено" обрала меншість респондентів. 

В опитаних країнах ЄС відсоток тих, хто вважає, що мир не буде відновлено, досить рівномірний і коливається від 13% до 17%. Цей показник трохи контрастує зі США, де кожен четвертий думає, що мир не буде відновлено (26%). 

На думку опитаних іноземців в пʼяти країнах, найефективнішою передумовою забезпечення тривалого миру в Україні є зміна режиму в Росії. Ця опція лідирує в усіх досліджуваних країнах, хоча у різній мірі залежно від держави. 

У США 32% респондентів вважають, що зміна режиму є правильним рішенням для тривалого миру, тоді як у Німеччині цей показник сягає 57%. Інші три країни розташовані між ними: Нідерланди з 48%, Франція з 40% та Італія з 39%.

Друга найбільш підтримувана опція в усіх країнах — поразка Росії на полі бою, після неї — членство України в НАТО.

Опитування провели 27 квітня – 2 травня.

Зазначимо, що згідно з лютневим опитуванням більшість громадян Німеччини виступали проти мирних переговорів України та РФ "за будь-яку ціну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: