Глава МЗС Словаччини: підтримка України не зміниться з призначенням нового уряду

П'ятниця, 19 травня 2023, 20:16

Новий глава МЗС Словаччини Мирослав Влаховський запевнив у незмінності підтримки України після призначення в країні нового уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У п’ятницю Мирослав Влаховський відвідав Прагу під час свого першого на посаді закордонного візиту і зустрівся з колегою Яном Ліпавським.

Міністри також обговорили питання безпеки, зокрема російську агресію в Україні.

"Я повторюю, що підтримка України на міжнародно-політичній арені має продовжуватися", – сказав Ліпавський. За словами Влаховського, ставлення Словаччини не змінилося з приходом нового уряду. "Ми хочемо продовжувати допомагати Україні та справедливому миру", – сказав він.

Серед тем була дезінформація, яка, за словами Влаховського, є сферою, якою Словаччина нехтувала протягом десяти років, і яка зараз є раковою пухлиною місцевого середовища. "Екосистема дезінформації в Словаччині дуже небезпечна, це велике завдання для будь-якого уряду", – сказав словацький міністр.

Ліпавський зазначив, що Чехія може поділитися своїм досвідом як на урядовому рівні, так і на рівні громадянського суспільства.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова призначила новий уряд на початку тижня, менш ніж за п'ять місяців до дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, 7 травня Зузана Чапутова прийняла прохання колишнього виконувача обов'язків прем'єра Едуарда Гегера про відкликання мандата на керівництво урядом. Після цього вона заявила про наміри призначити "уряд експертів" на чолі з віцеголовою Національного банку Словаччини Людовітом Одором.

Читайте також статтю Проросійська Словаччина, що постачає зброю ЗСУ. Розповідаємо про складного сусіда України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: