У Франції знищили 35 тисяч пляшок содової, яку хотіли продати як шампанське

фото
Четвер, 25 травня 2023, 19:55

Французька прикордонна поліція в північному портовому місті Гавр знищила майже 35 тисяч пляшок солодкого газованого напою, який мали збути під виглядом шампанського на французькому ринку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

За словами французьких митників, пляшки з напоєм походили з Гаїті та містили "яскраво-помаранчеву рідину".

Їх вилучили в жовтні 2021 року після того, як на них помітили етикетку "Фруктове шампанське Куронна". Таку назву, згідно з французьким законодавством, можуть використовувати лише ігристі вина з французького регіону Шампань.

 

При цьому пляшки з помаранчевим напоєм призначалися для продажу на французькому ринку. У зв’язку з цим у жовтні 2022 року суд Парижа постановив, що пляшки мають бути знищені, оскільки вони порушують законодавство.

Крім того, перевірка директорату Франції з питань конкуренції, споживання та боротьби з шахрайством виявила, що в нібито шампанського перевищений вміст бензойної кислоти – поширеного консерванту, що використовується в продуктах харчування та напоях.

У Франції за дотриманням найменування шампанського та захистом прав його виробників стежить окрема асоціація – Комітет шампанських вин. У квітні на її вимогу в Бельгії було знищено понад дві тисячі пляшок американського пива під назвою "Шампанське з пива".

Нагадаємо, у 2021 році Суд ЄС підтримав французьких виробників шампанського, які стверджували, що їх захист відповідно до законодавства ЄС виходить за межі заборони конкурентам-виробникам ігристих вин наносити слово "шампанське" на свої пляшки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: