Іспанці називають війну в Україні серед найбільших проблем – після економічних та клімату

Середа, 3 травня 2023, 11:20

Жителі Іспанії сприймають як найбільші проблеми економічні труднощі, соціальну нерівність та зміну клімату, у топ-6 згадують і триваючу війну Росії проти України. 

Про це повідомляє El Pais, пише "Європейська правда". 

Дослідження громадської думки, проведене на замовлення El Pais та SER, засвідчило, що найбільше іспанців турбує зростання вартості життя – 70,5% назвали інфляцію проблемою, яка їх "дуже турбує", і ще 24,3% – "суттєво турбує". У квітні інфляція відносно цін квітня 2022 року склала 4,1%. 

 

88% іспанців дуже стурбовані або суттєво стурбовані соціальною нерівністю, 85,5% – вартістю житла, 85% – безробіттям. 

Наступними згадують зміну клімату – 79,7%, та війну в Україні – 75,5%. Замикає список найбільших проблем імміграція (62,7%).

В опитуванні поставили також запитання, яка партія, на думку респондентів, найкраще може впоратися з тими чи іншими викликами.

Іспанську соціалістичну робітничу партію PSOE чинного прем’єра найчастіше називали як таку, яку вважають спроможною ефективно вирішувати проблеми з соціальною нерівністю і вартістю житла (трохи більше 20%), зміною клімату (19,4%) та виклики, пов’язані з війною в Україні (21,9%).

"Народну партію" (Partido Popular) 22-23% називають як таку, що може ефективно боротися з інфляцією та безробіттям. 

Партія популістів Vox опинилась на першому місці (21,5%) як та, що, на думку респондентів, може ефективно вирішувати міграційні проблеми. 

При цьому близько 20% вважають, що жодна партія не буде кращою за іншу у вирішенні проблем з житлом та інфляцією, а щодо клімату та війни в Україні така відповідь на першому місці. 

Нагадаємо, наприкінці квітня повідомляли, що шість танків Leopard 2, які Іспанія передає Україні, вже у дорозі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: