Італія образилась на Францію через критику міграційної політики: міністр скасував поїздку до Парижа

Четвер, 4 травня 2023, 17:34

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в четвер скасував поїздку до Парижа після критики з боку французького міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена міграційної політики Рима.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Таяні написав у Twitter.

"Образи на адресу уряду та Італії, які пролунали з вуст міністра Дарманена, є неприйнятними. Це не той дух, у якому слід вирішувати спільні європейські виклики", – йдеться у твіті.

Перед тим голова МВС Франції в етері радіостанції RMC заявив, що уряд італійської прем’єрки Джорджії Мелоні був обраний "друзями Марін Ле Пен" і "не здатний вирішити міграційні проблеми, через які вона (Мелоні. – Ред.) була обрана".

Заяву Дарманена підхопили італійські ЗМІ, після чого МЗС Франції оприлюднило окрему заяву.

Італія запровадила надзвичайний стан через мігрантів

"Французький уряд прагне співпрацювати з Італією, щоб протистояти спільному виклику швидкого збільшення міграційних потоків", – цитує повідомлення відомства телеканал BFMTV.

Очільник МЗС Італії мав зустрітись у Парижі з французькою візаві Катрін Колонною, аби обговорити проблемні питання двосторонніх відносин – зокрема й міграцію.

Кількість мігрантів в Італії з приходом до влади правого уряду Джорджії Мелоні й справді зростає. Лише з початку 2023 року їх налічується понад 42 тисячі проти понад 11 тисяч за аналогічний період минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: