В Угорщині на тлі війни торік виготовили вдвічі більше паспортів, ніж раніше

П'ятниця, 5 травня 2023, 15:11

У 2022 році в Угорщині значно зросла кількість виданих паспортів – зростання стало явним після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", з посиланням на дані МВС Угорщини повідомило видання Infopost.

Відповідно до оприлюдненої статистики, у березні 2022 року кількість закордонних паспортів, виданих в Угорщині, у 5 разів перевищила кількість паспортів, виданих на початку року. 

Так, у січні минулого року видали майже 30 тисяч паспортів, а в лютому – близько 38 тисяч. Зазвичай середня кількість паспортів, які видають в Угорщині за місяць, становила від 30 до 40 тисяч.

Однак вже у березні  2022 року кількість виданих в Угорщині паспортів зросла до 150 тисяч.

Зеленський: Поведінка Угорщини неадекватна, як може бути країна НАТО за Росію і проти Альянсу

Після березня видача паспортів почала поступово зменшуватися, однак їхня кількість все ще залишалась надзвичайно високою: у квітні видали 93 тисячі паспортів, у травні – 78 тисяч, у червні – 75 тисяч.

До осені кількість виданих паспортів знову склала близько 40 тисяч протягом місяця.

Зростання кількості виданих документів чітко видно у розрізі за рік: якщо у 2021 році загалом видали 318 672 паспорти, то у 2022 році ця кількість зросла до 720 823. Тобто кількість звернень зросла на понад 126,2% порівняно з попереднім роком.

Подібна ситуація спостерігалась минулоріч і у Словаччині — наприклад, 3 березня понад 10 тисяч словаків подали запит на новий паспорт. Це стало рекордом усіх часів та спричинило чималі черги у відділках поліції. Постійному представнику Словаччини при НАТО Петеру Батору довелось виступити із заявою про те, що напад на Словаччину залишається "малоймовірним".

Нагадаємо, 3 травня парламент Угорщини проголосував у середу за продовження надзвичайного стану у зв'язку з війною в Україні до 25 листопада. 

Уряд Угорщини запровадив надзвичайний стан у травні 2022 року у зв’язку з війною в Україні. Відтоді його кілька разів продовжували, востаннє – в листопаді минулого року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: