Поліція Берліна не оскаржуватиме рішення суду дозволити українські прапори 8 і 9 травня – посол

Субота, 6 травня 2023, 16:50

Посол України в Німеччині Олексій Макєєв повідомив, що після розмови з керівництвом поліції Берліна там вирішили не оскаржувати дозвіл на показ українських прапорів 8 і 9 травня, який ухвалив адміністративний суд.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Макєєв оголосив у відеозверненні, опублікованому в суботу.

"Я вчора (у п’ятницю – ред.) ввечері мав довгу розмову з керівництвом поліції Берліна. І саме ваша активність, дорога громадо, дозволила мені переконати поліцію Берліна не оскаржувати те судове рішення, за яке боролися ви. Дякую вам за це і за цю круту активність", – наголосив посол.

Дипломат також заявив, що вирішив відмовитись від традиції відвідування радянських пам’ятників у Берліні 8 травня.

"Натомість я розпочну ранок із тихого покладання квітів до меморіалу Neue Wache (пам’яті жертв війн і тиранії – ред.) в Берліні. Я зустрінуть із депутатами німецького Бундестагу, і ми разом дійдемо до графіті, залишених на стінах Рейхстагу українськими воїнами", – розповів Макєєв.

Потім, за словами посла, він долучиться до ходи пам’яті української громади.

"Закликаю вас не відвідувати радянських пам’ятників. І ми покажемо разом із українським прапором, що ми – крута нація. Що ми – нація перемоги", – підсумував він.

У п’ятницю стало відомо, що берлінська поліція заборонила 8 і 9 травня вивішувати біля радянських пам'ятників як російські, так і українські прапори, а також вмикати маршову музику, щоб забезпечити "гідне вшанування пам'яті загиблих воїнів тодішньої радянської армії".

Та пізніше адміністративний суд Берліна зняв заборону на показ українських прапорів як необґрунтовану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: