Науседа закликав збільшити допомогу Україні і фінансування безпеки ЄС

Понеділок, 8 травня 2023, 18:02

Президент Литви Гітанас Науседа закликав збільшити фінансову підтримку України, а також фінансування безпеки ЄС.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав у розмові із з єврокомісаром із бюджету та адміністрування Йоганнесом Ганом, повідомляє LRT.

"З огляду на триваючу російську агресію та нагальні потреби у відновленні критичної інфраструктури України, ми маємо забезпечити продовження та збільшення фінансової та гуманітарної підтримки України з боку ЄС", – сказав Науседа.

Він також обговорив із Ганом фінансування пріоритетів ЄС на період 2021-2027 років і перегляд середини багаторічної фінансової програми. За словами литовського президента, основний акцент має бути зроблено на забезпеченні сталого розвитку ЄС і на фінансуванні тих галузей, які потребують основної уваги.

Науседа додав, що також важливо збільшити фінансування в галузях, пов'язаних із безпекою європейців і війною Росії проти України, таких як військова мобільність, захист кордонів і розв'язання проблем біженців.

Нагадаємо, у кінці квітня Науседа заявляв, що союзники України мають надати всю необхідну військову допомогу, в тому числі щодо озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: