Скоро вибори: уряд Греції обіцяє грошову допомогу молоді й держслужбовцям

Понеділок, 8 травня 2023, 19:44

Прем'єр-міністр Греції та лідер партії "Нові демократи" Кіріакос Міцотакіс у неділю анонсував низку заходів із фінансової підтримки молоді й державних службовців у розпал виборчої кампанії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kathimerini.

На зустрічі з виборцями в місті Скарамангас, що на захід від Афін, грецький прем’єр оголосив про запровадження "молодіжного ваучера" – фінансової допомоги в розмірі 150 євро на рік, яка виплачуватиметься два роки після 18-ліття для витрат на транспорт, культурні заходи й подорожі.

Не заглиблюючись у деталі, Міцотакіс сказав, що це коштуватиме близько 30 мільйонів євро на рік.

Також очільник уряду Греції оголосив про 10%-ву знижку на податок на нерухомість для домовласників, які застрахують своє житло від стихійних лих на цілий рік, та збільшення допомоги на дітей і зарплат державним службовцям, на що піде ще 540 мільйонів євро.

У Греції заборонили брати участь у виборах партії, пов’язаній із неонацистським угрупованням

"Ми можемо збільшити середню (місячну) заробітну плату протягом наступних чотирьох років приблизно на 25%, до 1500 євро, тоді як мінімальна заробітна плата наблизиться до 950 євро", – сказав він виборцям.

Головна опозиційна партія "Сіріза" розкритикувала Міцотакіса за його заяви, звинувативши у спробі купити голоси 18-річних по 150 євро за кожен і в тому, що він діє як "дилер страхових компаній", пропонуючи знижку на податок на нерухомість тим, хто страхує свої будинки від стихійних лих.

Натомість опозиція пообіцяла старшокласникам, які в червні складатимуть національні вступні іспити до університетів і які мають право голосу, полегшити вступ до університету, скасувавши мінімальний прохідний бал.

Про фінансову допомогу прем'єр Греції оголосив у розпал кампанії перед парламентськими виборами, які відбудуться 21 травня.

Передвиборна кампанія в країні відбувається на тлі трагедії на залізниці та скандалу з прослуховуванням телефонних розмов опозиційних діячів і керівництва урядових і силових структур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: