Міністра уряду Франції судитимуть за кумівство

П'ятниця, 2 червня 2023, 19:01

Міністр зайнятості Франції Олів'є Дюссопт, який відіграв ключову роль у втіленні непопулярної пенсійної реформи в країні, у листопаді постане перед судом через звинувачення у фаворитизмі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP, у п’ятницю заявила Національна фінансова прокуратура Франції.

Прокуратура розслідує справу, пов’язану з подіями 2009-2010 років, коли Дюссопт був членом парламенту та мером міста Анноне в центральному департаменті Ардеш.

Стверджується, що нинішній міністр сприяв укладанню контракту на водопостачання міста із пов’язаною із ним фірмою Saur.

Докази у цій справі з’явились після обшуку в будинку міністра на початку лютого, пов’язаного з іншим розслідуванням – про "незаконне отримання прибутку" та "корупцію" через подаровані тією ж фірмою дві коштовні літографії.

Cуд у Франції залишив чинним вирок експрезиденту Саркозі у справі про торгівлю впливом

Сам Дюссопт заявив, що після спілкування з прокурорами ті відкинули чотири з п’яти пунктів обвинувачення щодо нього, а нинішня справа стосується "формального злочину фаворитизму" в контракті 14-річної давнини.

"Я переконав прокурора в обґрунтованості моєї позиції щодо перших чотирьох пунктів, і я переконаю суд в обґрунтованості моєї позиції і в моїй добросовісності щодо останнього пункту, який ще належить вирішити", – сказав він.

В уряді Франції публічно не коментували ситуацію щодо міністра зайнятості, але джерело в уряді сказало AFP, що Дюссопт і далі користується довірою прем’єр-міністерки Елізабет Борн та "матиме можливість представити свої аргументи суду".

Як раніше повідомлялось, у Франції постане перед судом жінка, яка у своєму пості на Facebook назвала президента Емманюеля Макрона "шматком бруду".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: