Шмигаль: 400 міжнародних компаній долучилися до "коаліції інвестицій" в Україну

Четвер, 22 червня 2023, 13:23

Україна формує міжнародну коаліцію для інвестицій в Україну "Ukraine business compact".

Про це, як пише "Європейська правда", заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції щодо результатів міжнародної конференції щодо відбудови України "Ukraine Recovery".  

За його словами, у коаліцію для інвестицій в Україну "Ukraine business compact" вже долучилися 400 міжнародних компаній. 

Для того, аби бізнес впевненіше почувався в Україні, уряд планує перезапустити ринок страхування.  

"Ми розуміємо, що для відновлення приватних інвестицій нам необхідно створити діючий та ефективний інструмент страхування військових ризиків. Разом з ЄС, Норвегією, Швейцарією та ЄБРР ми підписали угоду про спільну роботу в цьому напрямку. Ми перезапустимо ринок страхування", – сказав Шмигаль. 

Він додав, що в України уже є перемога на цьому шляху. 

"Багатостороннє агентство з гарантій та інвестицій MIGA [Multilateral Investment Guarantee Agency] групи Світового банку почало надавати гарантії страхування воєнних ризиків в Україні. І відповідна угода була підписана з німецьким банківським холдингом ProCredit", – зазначив глава українського уряду. 

Під час конференції українська делегація, за словами прем’єра, весь час наголошувала, що приватний бізнес, приватний сектор буде в центрі відбудови

"Ми пропонуємо перспективні галузі для інвестицій. Ми пропонуємо конкретні проєкти та співпрацю. Під час конференції підписали низку угод у різних сферах. Це дуже перспективні напрямки, коли міжнародні компанії будуть заходити на ринок України. І дуже важливо, що матимуть зразу українських партнерів на вході", – додав Денис Шмигаль. 

Нагадаємо, Франція створює страховий механізм для інвесторів, щоб заохотити їх працювати в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: