Заворушення у Франції: Макрон скликає нову кризову нараду, 667 затриманих

П'ятниця, 30 червня 2023, 09:55

Президент Франції Еммануель Макрон скликав свій уряд на друге за два дні кризове засідання в п'ятницю після наймасовіших заворушень цієї ночі на знак протесту проти смерті підлітка, якого під час дорожньої перевірки застелила поліція.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BFM TV.

Макрон зустрінеться зі своїм кабінетом о 13:00 за місцевим часом у Парижі, ймовірно, перервавши свою присутність на саміті Європейського Союзу в Брюсселі, повідомили в його офісі. 

Президент поки що виключив можливість оголошення надзвичайного стану в країні.

Щонайменше 667 осіб заарештували по всій Франції протягом ночі, повідомив у п'ятницю міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен у Twitter.

У кількох містах відбулися зіткнення з поліцією, були підпалені магазини і банки, перевернуті автобуси.

У ніч на четвер Дарманен наказав розгорнути 40 тисяч поліцейських, щоб придушити третю ніч заворушень.

Але насильство спалахнуло в Марселі, Ліоні, По, Тулузі і Ліллі, а також в деяких районах Парижа, в тому числі в робітничому передмісті Нантер, де у вівторок був застрелений 17-річний Наель М., алжирець і марокканець за походженням.

Під час інциденту мотопатруль зупинив для перевірки авто із трьома людьми. Поліцейський тримав свою зброю на рівні дверей водія. Хлопець різко натиснув на газ і спробував втекти, у цей момент у нього вистрелили з близької відстані. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: