Конкурентка Трампа і Десантіса розкритикувала їхню позицію щодо війни РФ проти України

Понеділок, 5 червня 2023, 11:47

Претендентка на місце кандидата в президенти США від Республіканської партії Ніккі Гейлі розкритикувала своїх конкурентів за номінацію Дональда Трампа і Рона Десантіса, зокрема за позицію щодо війни РФ проти України.

Про це вона заявила під час виступу в штаті Айова, повідомляє "Європейська правда" з посиланням CNN.

Гейлі зазначила, що США мають продовжувати підтримувати Україну у війні проти РФ, наголосивши, що перемога Москви призведе до ще більш смертоносної глобальної кризи.

"Це більше, ніж Україна – це війна за свободу, і ми повинні її виграти", – сказала вона.

Гейлі також дорікнула Десантісу, який спочатку назвав війну РФ проти України "територіальною суперечкою", але потім відмовився від своїх слів.

"Щоб вони сиділи і говорили, що це лише територіальна суперечка, це просто не той випадок", — сказала вона.

Також Гейлі розкритикувала Трампа за привітання лідера Північної Кореї Кім Чен Ина минулого тижня після того, як КНДР обрали до виконавчої ради Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Але найгостріша критика з боку Гейлі пролунала на адресу президента США Джо Байдена. Вона звинуватила Байдена в тому, що він підготував ґрунт для російської агресії, вивівши американські війська з Афганістану.

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп у нещодавніх заявах казав, що знайшов би спосіб завершити війну "за 24 години", ухилився від відповіді, чи хоче перемоги України, та відмовився називати Путіна воєнним злочинцем. Він також заявив, що Штати надають Україні занадто багато зброї

Губернатор Флориди Рон Десантіс, який вважається головним конкурентом Дональда Трампа на номінацію від Республіканської партії, сказав, що Трамп перебільшує про завершення війни в Україні "за 24 години", але це "правильний інстинкт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: