У Фінляндії двох осіб підозрюють в організації нелегального переходу росіян

Середа, 19 липня 2023, 17:34

Двох чоловіків підозрюють в організації нелегального переходу росіян до Фінляндії в жовтні 2022 року.

Про це, як передає "Європейська правда", повідомила прикордонна служба країни у своєму пресрелізі.

Зазначається, що розкрити злочин вдалося під час затримання прикордонним патрулем чотирьох росіян, які незаконно перетнули кордон між РФ і Фінляндією та попросили притулку.

"Росіяни йшли пішки майже добу і подолали близько 40 км від РФ до Фінляндії. Трьома днями раніше вони намагалися доїхати на таксі ближче до фінського кордону, але російська влада у Виборзькому районі розвернула їх назад у Санкт-Петербург", – стверджує прикордонна служба країни.

За словами представників прикордонної служби, двоє чоловіків, яких підозрюють в організації нелегального переходу росіян, мають іноземне походження і проживають у столичному регіоні Фінляндії.

Згідно з результатами досудового розслідування, чоловіки заздалегідь домовилися про зустріч із росіянами біля фінського кордону, після чого підозрювані підтримували зв'язок через мобільний застосунок, пообіцявши представникам РФ за гроші перевезти їх у столичний регіон.

При цьому правоохоронці також з'ясували, що один із підозрюваних міг намагатися організувати виїзд росіянина з РФ до Фінляндії через Туреччину.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія відкличе ліцензію Генерального консульства Росії в Турку з 1 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, 6 липня МЗС РФ заявили, що у відповідь на дії Фінляндії висилають дев'ятьох фінських дипломатів і зупиняють роботу фінського генконсульства у Петербурзі.

Росія аргументувала своє рішення про висилку відповіддю на політику фінської влади. 

6 червня Фінляндія вислала з країни дев'ятьох співробітників російського посольства через їхню розвідувальну діяльність. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: