Держдеп про партнерство РФ та Ірану: Тегеран залишається головним військовим спонсором Кремля

Середа, 26 липня 2023, 07:55

У Державному департаменті США заявили, що Росія продовжує поглиблювати військове партнерство з Іраном, при цьому Тегеран залишається головною військовою опорою Кремля у війні проти українського народу.

Про це на брифінгу сказав заступник речника Держдепу Ведант Пател, повідомляє "Європейська правда".

Пател прокоментував інформацію про те, що завод з виробництва дронів Shahed у Росії після завершення будівництва може мати значний вплив на війну в Україні, про що йшлося у звіті аналітиків з Розвідувального управління Міністерства оборони США.

Представник Держдепу зазначив, що не має даних про цей звіт, але підкреслив, що Іран, як і раніше, надає ключову військову підтримку Росії.

"Іран залишається головним військовим спонсором Росії, і ми можемо сказати, що Росія отримала від Ірану сотні ударних БПЛА, а також обладнання для виробництва таких БПЛА. Росія використовує іранські дрони для ударів по Києву, для тероризування українського населення", – сказав він.

У квітні США оприлюднили супутниковий знімок запланованого місця розташування заводу з виробництва безпілотників, розташованого в російській особливій економічній зоні "Алабуга", приблизно за 960 км на схід від Москви.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що завод може запрацювати у квітні наступного року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: