Через пожежі на Сицилії загинули троє людей

Середа, 26 липня 2023, 13:45

Через лісові пожежі на італійському острові Сицилія загинули троє літніх людей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

За повідомленнями італійських ЗМІ, обвуглені тіла подружжя у віці 70 років були знайдені в їхньому згорілому будинку на околиці Палермо, столиці регіону.

Ще одна жінка у віці близько 80 років померла в провінції Палермо після того, як швидка допомога не змогла дістатися до її будинку через пожежі в цьому районі.

У нічному повідомленні на Facebook глава Сицилії Ренато Шифані заявив, що "палюча спека і безпрецедентні руйнівні пожежі" перетворили вівторок на "один з найважчих днів за останні десятиліття".

Італійські пожежники повідомили, що з неділі по вівторок вони ліквідували майже 1400 пожеж, в тому числі 650 на Сицилії і 390 в Калабрії, південному регіоні на материку, де в результаті пожежі у своєму будинку загинув прикутий до ліжка 98-річний чоловік.

У середу пожежі все ще тривали на пагорбах навколо Палермо, а літаки знову почали гасити полум'я.

У вівторок значна частина Середземномор'я задихалася від сильної літньої спеки, що спричинила смертоносні пожежі в усьому регіоні.

Сицилія є головним туристичним напрямком, але пожежа в будівлі термінала минулого тижня призвела до майже повного закриття її найбільшого аеропорту в Катанії на сході острова. Аеропорт Палермо також був закритий на кілька годин у вівторок через лісову пожежу поблизу.

"Я сподіваюся, що туристичні потоки в районах, що постраждали від пожеж, не зазнають втрат", – сказав міністр цивільного захисту Італії Нелло Мусумечі.

У той час як південь Італії бореться з лісовими пожежами, північ країни потерпає від сильних штормів, які у вівторок забрали життя двох людей, в тому числі 16-річної дівчини-скаута, яку придавило дерево.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: