Палаюче біля Нідерландів судно з тисячами авто взяли на буксир

фото
Понеділок, 31 липня 2023, 09:38

Вантажне судно Fremantle Highway з тисячами автомобілів на борту, яке горіло впродовж кількох днів біля узбережжя Нідерландів, почали відбуксировувати з місця інциденту.

Про це, як пише "Європейська правда", нідерландську телерадіокомпанію NOS проінформував Департамент водних шляхів і громадських робіт.

Ще 29 липня відомство заявляло про неможливість буксирування судна через вітер. 30 липня дим "значно зменшився" і, як наслідок, переміщення корабля стало можливим. 

 
Фото: Берегова охорона Нідерландів

Два буксири зі швидкістю близько 5,5 кілометра на годину транспортують корабель в тимчасове місце, за 16 кілометрів на північ від островів Схірмонніког і Амеланд.

Це місце обрали тому, що воно розташоване на більшій відстані від судноплавного руху. Коли саме суховантаж прибуде туди, поки невідомо.

Після того, як судно опиниться на новому місці, його оглянуть, щоб зрозуміти, як діяти далі.

Пожежа почалася на судні на північ від нідерландського острова Амеланд в середу. 23 члени екіпажу були евакуйовані, один загинув. 

На борту судна – 3783 автомобілі, у тому числі 498 електромобілів.

Припускають, що пожежа виникла на одному з електромобілів, літій-іонні батареї якого дуже важко загасити.

Зусилля з евакуації судна вкрай обережні. Якщо корабель перекинеться або розвалиться на частини, існує ризик екологічної катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: