До санкційного списку США проти РФ потрапили компанії з Фінляндії, Туреччини й Словенії

Четвер, 14 вересня 2023, 18:13

Міністерство фінансів США в межах останнього оголошеного пакета санкцій проти військово-промислового комплексу також запровадило обмеження щодо закордонних компаній, які допомагали РФ із імпортом технологій.

Про це йдеться в пресрелізі американського Мінфіну, який цитує "Європейська правда".

До санкційного списку США потрапила мережа з двох фінських логістичних компаній Siberica Oy і Luminor Oy, їхні власники – француз Габріель Темін і естонка Катрін Естер Темін, а також пов’язані з ними російські компанії.

Зазначається, що підсанкційні компанії з Фінляндії відправляли в Росію широкий спектр електроніки, зокрема камери для дронів, оптичні фільтри та літієві батареї. Розслідування щодо них уже відкрили й на батьківщині.

Крім того, нові обмеження стосуються й двох компаній, зареєстрованих у Туреччині – Margiana Insaat Dis Ticaret Limited Sirketi, яка допомагала з постачанням у РФ дронів і високотехнологічних компонентів, а також Demirci Bilisim Ticaret Sanayi Limited Sirketi, що відправляла до Росії датчики й вимірювальні інструменти.

Зрештою, словенська Arktec Tehnologije na Podrocju Elektronike doo пов’язана з підсанкційним російським ТОВ "АК Мікротех", який сприяє отриманню Росією іноземних напівпровідникових технологій, також потрапила під санкції США.

В останньому санкційному списку згадується також дочірнє підприємство бельгійської компанії AGD Diamonds, яке займається пошуком, розвідкою, виробництвом, видобутком і перероблюванням корисних копалин.

Загалом до санкційного списку Міністерства фінансів США додались майже 100 фізичних та юридичних осіб. Державний департамент США окремо запровадив візові обмеження проти понад 70 росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: