У Канаді попередили про загрозу кібератак на тлі візиту Зеленського

П'ятниця, 22 вересня 2023, 19:41

Управління комунікаційної безпеки Канади, відповідальне за електронну розвідку, попередило про зростання кіберзагроз під час візиту до країни президента України Володимира Зеленського.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на CBC.

У відомстві заявили, що фіксують збільшення DDoS-атак, пов’язаних із перевантаженням серверів запитами з різних джерел, проти країн НАТО, які підтримують Україну або приймають українських урядовців.

Зеленський зустрівся з прем’єром Канади

"Уряд Канади, як і будь-яка інша урядова та приватна організація у світі, зазнає постійних кіберзагроз", – підкреслило канадське Управління комунікаційної безпеки.

Там зазначили, що жертвами кібератак можуть стати урядові сайти й портали критичної інфраструктури. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну проросійські хакери виводили з ладу урядові сайти Канади, зокрема сайт офісу прем'єр-міністра Джастіна Трюдо.

У червні Управління комунікаційної безпеки Канади попередило, що пов'язані з Росією хакери, ймовірно, продовжуватимуть свої спроби скомпрометувати нафтогазовий сектор країни, доки не закінчиться війна в Україні.

Як повідомлялось, президент України Володимир Зеленський прибув із неоголошеним візитом до Канади після того, як побував у Сполучених Штатах, де зустрівся з президентом США Джо Байденом.

Під час переговорів лідери України й Канади, як очікується, обговорять оборонні потреби України, подальшу фінансову та гуманітарну підтримку Києва, а також економічну та інвестиційну співпрацю. Пізніше у п’ятницю, за повідомленнями канадських ЗМІ, Зеленський виступить перед законодавцями Канади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: