У партії влади Грузії дають "100%-ву гарантію", що отримають кандидатство ЄС

Понеділок, 23 жовтня 2023, 21:37

Генеральний секретар партії влади Грузії "Грузинська мрія" Каха Каладзе в понеділок висловив упевненість у тому, що Європейський Союз надасть країні статус кандидата на членство.

Як пише "Європейська правда", слова Каладзе цитує портал SOVA.news.

Один із лідерів грузинської партії влади зазначає, що Грузія отримає кандидатський статус ЄС попри те, що "вся радикальна опозиція намагається зробити так, щоб країна не отримала статус кандидата".

"Я кажу вам зі 100%-вою гарантією, що наша країна отримає статус кандидата. Усе було зроблено й виконано – не залишається аргументів для того, чому країна не повинна отримати цей статус", – сказав Каладзе.

Парламент Болгарії підтримав надання Грузії статусу кандидата на вступ в ЄС

Він додав: якщо Євросоюз знову ухвалить "несправедливе рішення", то грузинська влада "вийде й пояснить це громадськості".

Ще у травні Каладзе, який є одним із ключових спікерів грузинської партії влади "Грузинська мрія", заявляв, що ненадання країні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі не буде негативною подією.

Як відомо, у 2022 році ЄС надав статус кандидата на членство Україні та Молдові, а щодо Грузії було лише визнано європейську перспективу. Єврокомісія тоді сказала, що кандидатський статус Грузії буде надано лише після проведення комплексу реформ. 

Читайте також: У Тбілісі готуються до Майдану: як влада Грузії "закручує гайки" перед відмовою ЄС,

а також інтерв'ю "ЄвроПравди" з Хатією Деканоїдзе: Уряд Грузії лишався у "сірій зоні", доки не отримав чітку вказівку з Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: