Генштаб Естонії: РФ прагне захопити хоч якусь ініціативу в Україні, щоб порадувати Путіна

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 14:45

Начальник оперативного управління Генерального штабу Сил оборони Естонії Тармо Кундла вважає, що Росія прагне отримати хоча б мінімальну ініціативу в Україні для створення всередині країни враження про успіхи у війні.

Його заяву наводить ERR, повідомляє "Європейська правда".

Кундла зазначив, що бодай мінімальний успіх на полі бою в Україні важливий для глави Кремля Владіміра Путіна напередодні президентських виборів, а також для міністра оборони Сергєя Шойгу, який прагне зміцнити своє становище у військовому відомстві.

"Збройні сили Російської Федерації, як і в попередні тижні, продовжили більш інтенсивні атаки на напрямку Авдіївка-Мар'їнка та Куп'янськ-Лиман. Ймовірно, основним завданням збройних сил РФ наразі є повернення ініціативи та оформлення хоч якогось успіху, який можна представити громадськості як перемогу", – сказав Кундла.

Реклама:

Ще однією причиною начальник естонського Генштабу називає прагнення окупаційних військ РФ загальмувати наступальні дії Збройних сил України.

Він додав, що Україна продовжить, як і в попередні тижні, рейди в Херсонській області та створення можливого плацдарму.

"Найімовірніше, їхня мета – зв'язати там збройні сили Російської Федерації. І окремі уривки інформації говорять про те, що Росія перекинула туди додаткові підрозділи, тож, імовірно, все розвивається за планом України", – сказав Кундла.

За його словами, українські підрозділи продовжують атаки в районі Роботиного у Запорізькій області і Бахмута Донецької області, досягнувши там деякого успіху.

Напередодні у Білому домі повідомляли, що російські окупанти зазнають величезних втрат в районі Авдіївки, а командири страчують солдатів, які відмовлялися виконувати накази.

А розвідка Великої Британії минулого тижня констатувала, що Росія розпочала скоординований наступ на кількох напрямках на сході України, але висловила сумнів, що їй вдасться досягти поставлених цілей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: