Президент Латвії: Провал ЄС на Західних Балканах сприяв зростанню впливу РФ в регіоні

П'ятниця, 17 листопада 2023, 18:46

Президент Латвії Едгардс Рінкевичс вважає, що неспроможність Європейського Союзу виконати обіцянку щодо зближення з країнами Західних Балкан сприяла зростанню впливу Росії в регіоні.

Про це латвійський президент сказав в інтерв’ю Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

"Ми дуже чітко сказали країнам, які хочуть приєднатися до ЄС, що якщо вони виконають свою частину – роботу – то ЄС відреагує. Є відчуття, що Євросоюз не виконує своїх зобов'язань", – зазначив Рінкевичс.

За його словами, "ми не повинні дивуватися", якщо на Західних Балканах буде більше проросійських демонстрацій, рухів, голосувань в міжнародних організаціях тощо.

Реклама:

"Це трохи наша власна проблема, а не просто звинувачення когось іншого", – додав він.

Рінкевічс висловив сподівання, що Європейська рада у грудні, окрім підтримки переговорів про вступ з Україною та Молдовою, також "дасть дуже хороший сигнал країнам Західних Балкан", щоб показати, що "вони є такими ж важливими".

Раніше сербська міністерка європейської інтеграції Таня Мішчевич заявила, що "відсутність імпульсу" ЄС на Західних Балканах нашкодила репутації союзу в регіоні

Читайте також статтю "ЄвроПравди": Кандидатські перегони: хто випереджає Україну на шляху до ЄС та чи реально їх наздогнати

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: