У Держдепі відповіли, чи планують зустріч Блінкена і Лаврова у Північній Македонії

Середа, 29 листопада 2023, 10:19

У Держдепі США прокоментували візит держсекретаря Ентоні Блінкена до Північної Македонії для участі у міністерській зустрічі ОБСЄ і розповіли, чи планують його зустріч з главою МЗС РФ Сергєєм Лавровим.

Як пише "Європейська правда", про це розповів представник Держдепартаменту США, повідомляє "Голос Америки".

Відповідаючи на питання про можливість будь-якої зустрічі між Блінкеном і Лавровим, високопосадовець відповів: "Ми цього не очікуємо".

Представник американського зовнішньополітичного відомства також прокоментував бойкот зустрічі у Скоп'є главами МЗС України, Латвії, Естонії та Литви.

Реклама:

"Ми поважаємо можливість кожної країни ухвалювати рішення, варто їм брати участь чи ні. Ми вважаємо, що це корисний форум для взаємодії з членами ОБСЄ, і тому збираємося відвідати його", – сказав він.

На питання, з яким повідомленням Ентоні Блінкен їде на це засідання, представник Держдепу сказав: "Держсекретар США збирається бути там на знак солідарності з північномакедонцями, які мали важкий рік і виконали чудову роботу, а також щоб висловити солідарність з іншими членами ОБСЄ", – зазначив дипломат.

Раніше стало відомо, що Ентоні Блінкен відвідає Північну Македонію для участі у міністерській зустрічі ОБСЄ, на якій також буде присутній російський міністр Лавров.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: