Парламент Угорщини продовжив надзвичайний стан через війну РФ проти України

Понеділок, 6 листопада 2023, 21:07

Угорський парламент у понеділок остаточно схвалив продовження режиму надзвичайного стану, запровадженого у травні 2022 року на тлі повномасштабної агресії Росії проти України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на угорський портал Index.

Поправка до закону про "запобігання наслідкам збройного конфлікту й гуманітарним катастрофам та управлінню ними" в Угорщині передбачає продовження надзвичайного стану до 23 травня 2024 року.

Її підтримав 131 угорський депутат, проти проголосували 52, ще один парламентар утримався.

Реклама:

У пояснювальній записці до поправки зазначалось, що "збройний конфлікт і гуманітарна катастрофа в Україні та її наслідки для Угорщини, зокрема у сферах надання притулку, економіки та енергетики, за останній період не змінились".

Уряд Угорщини запровадив надзвичайний стан у травні 2022 року у зв’язку з війною в Україні. Відтоді його кілька разів продовжували, востаннє – в листопаді минулого року. 

Ухвалення рішення обґрунтували такими аргументами, як ефективна відповідь на війну, що точиться по сусідству, допомога біженцям і запобігання шкідливим економічним наслідкам.

Нагадаємо, що в липні 2022 року під керівництвом прем’єр-міністра Угорщини створили новий орган – Раду оборони, яка має "особливі повноваження" для "захисту безпеки й суверенітету" країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: