Проукраїнський ексголова МЗС Словаччини зібрав підписи для участі у виборах президента

Вівторок, 7 листопада 2023, 19:17

Дипломат і ексміністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок зібрав необхідні 15 тисяч підписів для балотування на посаду президента, вибори якого відбудуться у 2024 році.

Про це він повідомив на пресконференції у вівторок, пише "Європейська правда" з посиланням на словацьке інформагентство TASR.

Корчок стверджує, що йому вдалося зібрати навіть удвічі більше необхідної кількості підписів, а у майбутній передвиборній кампанії він зосередиться зокрема на тезі про "добудову держави".

"Минуло понад 30 років з моменту утворення Словаччини, але коли справа доходить до завершення держави, ми зупинилися на півдорозі", – вважає ексголова словацького МЗС.

Реклама:

Ще одним лейтмотивом його кампанії стане об'єднання суспільства, "оскільки Словаччина розділена багатьма лініями розмежування".

Недружня Словаччина: якими будуть відносини України з урядом Роберта Фіцо

Іван Корчок оголосив про свій намір балотуватися в президенти Словаччини наприкінці серпня.

Він обіймав посаду міністра закордонних справ Словаччини з 2020 по 2022 рік, після чого подав у відставку, щоб продемонструвати своє несхвалення політики колишнього прем’єр-міністра Ігоря Матовича. Раніше він працював послом Словаччини в США та в Брюсселі.

Його потенційна кандидатура привернула увагу не лише через його дипломатичний досвід, але й через його прихильність до Європейського Союзу, НАТО та західної траєкторії зовнішньої політики Словаччини.

Наступні президентські вибори у Словаччині мають відбутися у 2024 році. Чинна президентка Зузана Чапутова, яка вирішила піти з політики, вже опосередковано підтримала його кандидатуру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: