Швейцарська компанія поставить Україні 60 машин для розмінування

Вівторок, 12 грудня 2023, 17:24

Швейцарська компанія Global Clearance Solutions до середини наступного року поставить Україні 60 машин для розмінування, заплатить за них Німеччина.

Як передає "Європейська правда", про це йдеться у дописі компанії у Facebook.

"Компанія Global Clearance Solutions (GCS) пишається тим, що від початку конфлікту в Україні прийняла виклик, пов'язаний зі смертоносними наземними мінами та вибухонебезпечними пережитками війни, і, маючи досвід роботи в усьому світі, працює на місцях і постачає наші дистанційно керовані механічні технології розмінування протягом 2023 року", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає генеральний директор і співзасновник компанії Філіп фон Міхаеліс, ці надсучасні платформи вимагають навчання та суворих протоколів безпеки, які компанія також надає своїм клієнтам.

Реклама:

"До середини 2024 року ми доставимо в Україну шістдесят платформ для розмінування, які допоможуть створити безпечне середовище, сприятимуть відновленню цивільного населення та рятуватимуть життя. Ми вдячні донорам, які роблять цю роботу можливою: Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), KfW та DEG Impulse", – заявили в компанії.

Нагадаємо, на початку листопада в Україні відкрився центр обслуговування безпілотних швейцарських машин для розмінування від компанії Global Clearance Solutions.

Центр працюватиме у Києві для того, щоб консультувати українських фахівців і допомагати з обслуговуванням і ремонтом розмінувальних машин GCS-200 та GCS-100, перші з яких вже працюють в Україні і використовуються, зокрема, Державною службою з надзвичайних ситуацій та агрохолдингом "Нібулон".  

Нагадаємо, Норвегія у жовтні анонсувала надання ще близько 17 млн євро на розмінування в Україні територій, де велися бойові дії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: