Санду запросила громадян на святкову акцію з нагоди рішення ЄС про переговори

П'ятниця, 15 грудня 2023, 13:48

Президентка Молдови Мая Санду закликала громадян країни прийти на святкову акцію з нагоди історичного рішення лідерів Євросоюзу відкрити з Молдовою переговори про вступ.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Санду запропонувала громадянам разом відсвяткувати знакову подію та запросила усіх охочих на акцію у неділю, 17 грудня, о 14:00 біля адміністрації президента.

"Ми змогли завоювати довіру ЄС, зберегли єдність і разом багато працювали над тим, щоб у Молдови з’явився шанс на краще майбутнє для наших громадян. Закликаю усі державні інституції, усіх наших партнерів та підприємців сприяти руху на нашому європейському шляху і перетворити Молдову на європейську державу", – додала Санду. 

Реклама:

Рішення саміту щодо Молдови також до останнього було під питанням: Україну та Молдову розглядають у парі у процесах розширення ЄС, тож негативне рішення щодо України через вето Угорщини означало би відтермінування відкриття переговорів і для Молдови. 

Після оголошення, що лідери ЄС все ж уникли вето Орбана і ухвалили рішення, Санду відреагувала на нього словами про нову сторінку і "теплі обійми Європи".  

Читайте також: Поразка Орбана чи перемога України? Деталі та наслідки рішення історичного саміту ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: