США призупиняють польоти літаків Osprey після авіакатастрофи біля берегів Японії

Четвер, 7 грудня 2023, 10:00

США призупинили польоти військових літаків CV-22 Osprey до з'ясування причин авіакатастрофи одного з них, яка сталася минулого тижня біля берегів Японії.

Відповідний наказ віддав командувач спеціальних операцій Військово-повітряних сил США Тоні Бауернфайнд, повідомляє "Європейська правда".

За попередньою інформацією, причиною катастрофи стала потенційна несправність обладнання, але точна причина наразі невідома.

"Призупинення експлуатації надасть час і простір для ретельного розслідування з метою визначення причинних факторів і рекомендацій для забезпечення повернення парку літаків CV-22 ВПС до польотів", – йдеться у повідомленні Командування спеціальних операцій ВПС США (AFSOC).

Реклама:

Нагадаємо, 29 листопада американський військовий літак Osprey з вісьмома членами екіпажу на борту впав у море поблизу берегів Японії.

Очевидці авіакатастрофи розповіли, що у літака горів лівий двигун, коли він падав.

Крім того, у вересні американський пілот катапультувався з сучасного винищувача F-35, після чого літак на якийсь час безслідно зник.

Винищувач продовжував летіти 100 кілометрів, поки не впав у сільській місцевості поблизу Індіантауна. Пошуки уламків зайняли більше доби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: