Глава МЗС Словаччини потиснув руку Лаврову, Фіцо похвалив зустріч

фото
Субота, 2 березня 2024, 15:26

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар зустрівся і провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим на дипломатичному форумі в турецькій  Анталії.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Aktuality.

Фото, на якому Лавров і Бланар тиснуть один одному руки, опублікувало МЗС Росії.

 
фото МЗС Росії

Ще у 2022 році Лавров і президент Росії Владімір Путін були внесені до санкційного списку Європейського Союзу. І досі з глав МЗС країн ЄС лише угорський міністр Петер Сійярто не гребував зустрічами з Лавровим.

Реклама:

За словами прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, ця зустріч є прикладом "нашої збалансованої і суверенної словацької зовнішньої політики щодо всіх сторін світу".Повідомляється, що міністри закордонних справ нібито говорили про можливості, які може принести мирний саміт у Швейцарії.

 "Я знав про цю зустріч, я повністю рекомендував йому зустрітися з російським міністром", – сказав Фіцо.

Зустріч відбулася на дипломатичному форумі в Анталії, Туреччина. Окрім Бланара, Лавров також зустрівся з представниками Узбекистану, Киргизстану та Есватіні.

Нагадаємо, у другу річницю повномасштабної війни Фіцо заявив, що війна почалася "з розгулу українських неонацистів". На початку цього тижня він скликав раду безпеки, занепокоївшись зустріччю союзників у Парижі щодо підтримки України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: