У Німеччині схвалили податковий пакет на €3,2 млрд для стимулювання економіки

Новини — П'ятниця, 22 березня 2024, 17:19 —

Німецькі законодавці схвалили тримільярдний пакет заходів для стимулювання бізнесу, який передбачає податкові пільги та зменшення бюрократії.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DPA.

Компромісний законопроєкт, схвалений Бундесратом у п'ятницю, передбачає виділення 3,2 мільярда євро на рік – менше половини від суми, яку обговорювали раніше.

Спочатку закон мав стати комплексним пакетом для всіх секторів економіки з бюджетом 7 мільярдів євро на рік, який надавав би допомогу компаніям в умовах економічного спаду та стимулював би інвестиції в заходи, що не впливають на клімат.

Реклама:

Законопроєкт схвалили в нижній палаті парламенту – Бундестазі, але федеральні землі у верхній палаті, Бундесраті, не підтримали його та відправили на розгляд погоджувальної комісії, оскільки побоювалися високих витрат.

Німеччина представила плани щодо фінансування пенсій з фондом у 200 млрд євро

У схваленому законі скасували запланований раніше державний бонус для інвестицій у захист клімату, водночас залишили податкові стимули для досліджень, кращу можливість вирахування збитків у податкових деклараціях та зменшення бюрократичних перешкод.

Міністр фінансів Крістіан Лінднер від пробізнесових "Вільних демократів" заявив у Twitter (X), що, хоча цей пакет є важливим сигналом, його недостатньо.

За його словами, необхідно зробити більше для поліпшення слабкої економіки Німеччини, додавши, що над цим працюють.

Федеральний канцлер Олаф Шольц написав у Twitter (X), що пакет зростання є "важливим знаком для нашої економіки та успішного майбутнього країни".

Втім, Федерація німецької промисловості (BDI) вказала, що ці податкові скорочення не дадуть помітного поштовху до зростання економіки.

Водночас Німецька промислово-торговельна палата (DIHK) закликала до початку літніх канікул розробити "конкретний план реформ, який швидко впровадять у повсякденне ділове життя".

Згідно з новим звітом Бундесбанку, німецька економіка, ймовірно, перебуватиме в рецесії в першому кварталі 2024 року через затримку її відновлення.

Раніше повідомляли, що урядова коаліція Німеччини готує пакет заходів вартістю близько 7 мільярдів євро для того, щоб вивести найбільшу економіку Європи з тривалого спаду.

Перед цим стало відомо, що економіка Німеччини стала третьою за обсягом на планеті після того, як Японія несподівано скотилася в рецесію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: