Фінляндія хоче залучати резервістів до охорони кордону з Росією

Новини — Середа, 15 травня 2024, 18:47 —

Міністерство оборони Фінляндії запропонувало змінити закон про військову повинність для посилення безпеки на східному кордоні країни з Росією, для чого для його охорони будуть залучати резервістів.

Про це йдеться в заяві фінського Міноборони, яку цитує "Європейська правда".

Запропонована реформа закону про військову повинність передбачатиме призов резервістів на допомогу прикордонній службі Фінляндії у виняткових випадках – наприклад раптового напливу нелегальних мігрантів.

Цей захід стосуватиметься лише резервістів, які пройшли військову службу в Прикордонних військах, наголошує Міноборони Фінляндії.

Реклама:
Президентка Єврокомісії приїхала на закритий кордон Фінляндії з Росією

Резервісти, призвані на допомогу фінським прикордонникам, можуть виконувати такі обов'язки, як спостереження за кордоном, патрулювання, контроль за дорожнім рухом і логістичні завдання, йдеться в повідомленні.

Законопроєкт також пропонує змінити вимогу, згідно з якою повістки про участь у навчальних зборах надсилаються військовозобов'язаним щонайменше за три місяці, якщо йдеться про безпеку кордонів Фінляндії – тоді повістку надсилатимуть за 30 днів.

Прикордонна служба Фінляндії наразі налічує близько 2500 військовослужбовців, ще 7500 людей займаються безпекою кордону в інших відомствах.

Фінський уряд ще з осені минулого року обмежив рух через кордон з Росією у зв'язку з напливом мігрантів. У квітні Фінляндія залишила кордон з Росією закритим на невизначений термін, щоб протидіяти гібридній міграційній кризі.

Детально про те, як Росія штучно створює міграційну кризу на кордоні Фінляндії, читайте у статті "Фінляндія тримає оборону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: