Захарова занепокоїлась правами корінного населення території Франції, де спалахнули безлади

Новини — Субота, 18 травня 2024, 14:37 —

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила про "глибинні проблеми" Франції, коментуючи масові безлади, що спалахнули на французькій заморській території Новій Каледонії.

Коментар Захарової оприлюднили в Telegram-каналі МЗС Росії, пише "Європейська правда".

Захарова заявила, що "не в наших правилах втручатися у внутрішні справи іноземних держав", та при цьому висловила коментар на сім абзаців, переповнений критикою Франції.

Захарова сказала, що замість того, щоб вчити життя інших, "Парижу варто було б звернути погляди на власні глибинні проблеми".

Реклама:

"Розглядаємо суспільно-політичну кризу в Новій Каледонії як результат незавершеності процесу її деколонізації та чергове підтвердження того, що політика Франції щодо її колишніх колоній, перейменованих на заморські території, заходить у глухий кут", – заявила Захарова.

Вона звинуватила Париж у втручанні у внутрішні справи своїх колишніх колоній по всьому світу, зазначивши, що в минулому "французи вчинили на цих територіях численні воєнні злочини і злочини проти людяності".

"Закликаємо Париж утримуватися від необґрунтованого застосування насильства щодо протестувальників, забезпечити дотримання прав і свобод корінного населення Нової Каледонії та інших підконтрольних йому заморських територій", – заявила речниця МЗС Росії.

Напередодні до Нової Каледонії почав прибувати великий контингент французької поліції в рамках масштабної операції з відновлення контролю над столицею французької заморської території Нумеа.

Нагадаємо, з понеділка в Новій Каледонії, яка давно прагне незалежності, почалися протести проти конституційної реформи виборчого права.

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь увечері 15 травня оголосив про запровадження надзвичайного стану в Новій Каледонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: