На заході Німеччини після масштабних повеней попереджають про нові опади

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 13:31 —

Після безперервних дощів, що призвели до повеней у федеральній землі Саарланд, влада готується до нових опадів, які можуть погіршити ситуацію.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Spiegel.

За даними Німецької метеорологічної служби, локальні зливи очікують в Саарланді та Рейнланд-Пфальці в понеділок у другій половині дня, особливо на півночі. 

 
Затоплене село Кляйнбліттерсдорф
фото: dpa

У вівторок вранці на півдні регіону можливі зливи, деякі з них можуть тривати довше. Протягом дня дощ пошириться далі на північ.

Реклама:

Метеорологічна служба попереджає про кілька годин сильного або безперервного дощу з ризиком підтоплення струмків і річок. 

Земельне управління з охорони довкілля та охорони праці очікує, що рівень води знову підніметься з обіду вівторка.

Нові дощі можуть погіршити становище з повенями в Саарланді, хоча, за останніми даними, ситуація заспокоїлася і рівень води різко упав.

Величезна кількість опадів спричинила повені, зсуви і затоплення вулиць і підвалів у Саарланді та Рейнланд-Пфальці в ніч з п'ятниці на суботу. Влада Саарланду заявила, що такі зливові паводки трапляються лише раз на 20-50 років.

Жінка в західнонімецькому місті Саарбрюкен отримала поранення під час рятувальної операції через повінь у Саарі, від яких згодом померла.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у суботу відвідав затоплені регіони на заході країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: