Фінляндія і Британія підписали декларацію про стратегічне партнерство для протидії загрозі РФ

Фото
Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 16:43 —

Міністри закордонних справ Фінляндії та Великої Британії підписали декларацію про стратегічне партнерство між двома країнами.

Як пише "Європейська правда", про це у X (Twitter) повідомила глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен, яка перебуває з візитом у Британії.

За словами очільниці зовнішньополітичного відомства, Лондон – близький друг Гельсінкі, і сторони налаштовані на подальше поглиблення їхніх зв'язків.

"Сьогодні ми підписали декларацію про стратегічне партнерство. Фінляндія та Велика Британія поділяють широкий порядок денний та одностайні в підтримці України й необхідності протистояти російській агресії", – зазначила Валтонен, також подякувавши колезі.

Зі свого боку Кемерон також привітав підписання декларації про стратегічне партнерство між країнами.

"Від підтримки України до її перемоги (у війні з РФ) до поглиблення співпраці у сфері безпеки – нове стратегічне партнерство між Великою Британією та Фінляндією ще більше нас зближує", – зауважив він.

Раніше в МЗС Великої Британії повідомили, що у декларації викладено прагнення країн працювати разом для розв'язання глобальних проблем безпеки та підтримки України доти, доки та не переможе у війні.

У документі Фінляндія та Велика Британія називають Росію найсерйознішою й прямою загрозою миру і стабільності Європи.

Новий командувач Збройних сил Фінляндії генерал Янне Яаккола вважає, що Росія навряд чи прямо атакує країну-члена НАТО, але цілком може продовжити гібридні атаки, зокрема глушіння сигналу й втручання у вибори.

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що його країна разом зі Швецією, які нещодавно приєднались до НАТО, мають відігравати важливу роль у підтримці миру, водночас він закликав "менше говорити і більше готуватись" до потенційної війни, щоб її уникнути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: