7 листопада 2023

Статті
Що отримає ЄС від членства України: три аргументи у сфері екології
Активне громадянське суспільство України, що працює у сфері довкілля і зміни клімату, стане важливим локомотивом просування зелених реформ на рівні ЄС.
Колонки
Головою, а не лише серцем. Зеленський має відмовитися від емоційних рішень щодо війни в Ізраїлі
Чи готовий Зеленський пожертвувати підтримкою світу заради поїздки до Ізраїлю?.. Тепер ізраїльська війна точно не є чорно-білою, як на початку...
Чому Україна не має права піти назустріч вимогам польських перевізників, що блокують кордон
Україна не має наміру навіть обговорювати повернення до дозвільної системи для вантажних перевезень, чого вимагають польські перевізники.
Новини
22:58
У Норвегії університет відсторонив трьох студентів за користування ChatGPT
Норвезький університет природничих та технічних наук вирішив виключити на два семестри трьох студентів, яких запідозрили у використанні чатбота на основі штучного інтелекту ChatGPT для шахрайства.
22:38
Уряд Італії визнав, що країні буде важко досягти витрат 2% ВВП на оборону
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто під час парламентських слухань у вівторок заявив, що країна намагатиметься досягти поставленої НАТО мети витрачати на оборону щонайменше 2% свого ВВП до 2028 року.
22:20
Німецькі "Ліві" розпустять фракцію в Бундестазі після виходу скандальної Вагенкнехт
Парламентська група "Лівих" у німецькому Бундестазі вирішила розпуститись як фракція з огляду на відсутність достатньої кількості депутатів у ній – зокрема скандальної Сари Вагенкнехт, яка очолить власний політичний проєкт.
22:00
У США заперечили обговорення з Україною "мирних" переговорів із РФ
Представник Державного департаменту США Ведант Патель спростував повідомлення у ЗМІ про нібито обговорення американської та європейської сторони з Україною початку "мирних" переговорів із Росією.
21:39
Естонія зробила ще один крок для схвалення конфіскації заморожених активів РФ
Конституційна комісія Рійгікогу – парламенту Естонії – у вівторок схвалила підготовлений урядом законопроєкт, який дозволить спрямувати на відбудову Україні заморожених російських активів, що перебувають під міжнародними санкціями.
21:22
Посол ЄС несподівано прибув у Косово, аби сприяти нормалізації між нею й Сербією
Спецпредставник Європейського Союзу на Західних Балканах Мирослав Лайчак у понеділок розпочав несподіваний дводенний візит до частково визнаного Косова, щоб обговорити з його керівництвом подальші кроки в переговорах з Сербією про нормалізацію відносин.
ДайджестБайден просить 12 млрд Києву, погрози Орбана, обшуки у премʼєра Португалії: новини дня
21:05
Cанду подякувала Румунії та Україні за допомогу з евакуацією громадян Молдови із сектора Гази
Президентка Молдови Мая Санду повідомила, що з сектора Гази до Молдови вдалося евакуювати 36 громадян Молдови, та подякувала за сприяння у цьому Румунії та Україні.
20:59
Голова МЗС Грузії у Брюсселі дізнається, чи рекомендує ЄС "кандидатство" його країні
Міністр закордонних справ Грузії Ілля Дарчіашвілі у середу, 8 листопада, відвідає Брюссель, що збігається в часі з оголошенням Європейською комісією звіту про прогрес держав, які прагнуть членства в ЄС.
20:44
Румунія допускає спробу приєднатись до Шенгену окремо від Болгарії, щоб "збільшити шанси"
Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку допускає, що Румунія спробує добиватися прийняття у Шенгенську зону окремо від Болгарії, якщо так її шанси на успіх будуть вищими.
20:41
У Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Ізраїлю окремо від України
Демократи у Сенаті США у вівторок заблокували спроби республіканців швидко схвалити законопроєкт про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня.
20:26
У Польщі заявили, що без домовленості щодо ексгумацій Україні "годі мріяти" про вступ до ЄС
Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що без вирішення питань щодо ексгумації останків поляків на території України їй "годі мріяти про вступ до Європейського Союзу".
20:21
Україна до кінця року приєднається до програми ЄС з транскордонної співпраці – Стефанішина
До кінця року Україна має приєднатися до програми ЄС з транскордонної співпраці  Interreg Europe, що дозволить їй створювати власні проєкти і фінансувати їх за кошти ЄС.
20:05
Канада теж призупиняє договір про скорочення сил у Європі після виходу РФ
Канада з 7 лютого 2024 року призупиняє участь у Договорі про звичайні збройні сили в Європі, який регулював їхню чисельність з метою недопущення ескалації, після набуття чинності рішення Росії про вихід із нього.
19:56
Кулеба: у ЄС майже узгодили рішення про використання заморожених активів РФ на користь України
У Євросоюзі наближаються до рішення про загальний правовий механізм для використання заморожених російських активів на користь України.
19:51
Прем'єр Ірландії: Не будемо висилати посла Ізраїлю, ми навіть посла РФ лишили
Ірландський прем’єр-міністр Лео Варадкар у вівторок заявив, що країна не планує висилати посла Ізраїлю Дану Ерліх, до чого закликає опозиція на тлі блокади й бомбардувань сектору Гази у відповідь на напад терористичного угруповання ХАМАС.
19:37
ФРН частково розморожує фінансову допомогу палестинцям після нападу на Ізраїль
Німеччина вирішила передати 91 мільйон євро на гуманітарні потреби палестинського населення сектору Гази через місяць після того, як оголосила про перегляд такого фінансування на тлі нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль.
19:17
Проукраїнський ексголова МЗС Словаччини зібрав підписи для участі у виборах президента
Дипломат і ексміністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок зібрав необхідні 15 тисяч підписів для балотування на посаду президента, вибори якого відбудуться у 2024 році.
19:12
Кулеба: у ЄС запропонували можливу форму спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що у ЄС представили йому своє бачення щодо можливої форми спецтрибуналу для притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії.
19:04
Польща домовилась із Британією про постачання ППО на суму понад £4 млрд
Польський оборонний концерн PGZ уклав контракт із британською компанією MBDA на постачання засобів протиповітряної оборони на загальну суму понад чотири мільярди фунтів стерлінгів.
Аналітика короткоЧому Зеленський не повинен летіти в Ізраїль
18:52
Кулеба: Ми запропонували ЄС, як позбавитись залежності від російського атома
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна розчарована відсутністю пропозицій ЄС щодо санкцій проти російського ядерного сектора, хоча й пропонувала, як позбутись залежності від Росії в цьому плані.
18:49
Кулеба: Україна вивела ЄС з "коми розширення", знову впасти у неї - стратегічна помилка
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Україна стала головним поштовхом до того, щоби Євросоюз серйозно почав готуватися до нового розширення, та що відмова від нього була би стратегічною помилкою.
18:35
Кулеба прокоментував погрози Угорщини заблокувати вступ в ЄС
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував погрози Угорщини блокувати відкриття переговорів про вступ України в ЄС через питання нацменшин.
18:26
Російський літак порушив повітряний простір Латвії: представника РФ викликали до МЗС
Повітряні сили Латвії у понеділок, 7 листопада, зафіксували порушення повітряного простору російським літаком
18:18
Данія виділить понад 40 млн євро на відбудову, зокрема на опалення у Миколаєві
Данія надасть Україні пакет обсягом 40,2 млн євро на потреби відбудови, у тому числі на забезпечення опалення у Миколаєві. 
18:16
Корупційний скандал у Португалії: президент прийняв відставку прем’єра
Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза у вівторок прийняв відставку прем’єр-міністра Антоніу Кошти на тлі корупційного скандалу через дозволи на розробку родовищ корисних копалин.
17:59
ФотоУ Німеччині пропалестинському активісту вперше висунули обвинувачення за антисемітизм
У Німеччині учаснику пропалестинської демонстрації вперше висунули звинувачення за антисемітські висловлювання.
17:54
відеоУ Польщі скасували концерти гурту з України, чий соліст облаяв польську мову
Польська концертна компанія Winiary Bookings оголосила про скасування концертів українського гурту "Пошлая Молли", чий соліст Кирило "Блєдний" Тимошенко напередодні записав ролик, де облаяв польську мову й запропонував полякам "вступити в Російську імперію".
17:44
Російський олігарх Усманов судитиметься з грузинськими банками за розблокування рахунків
Російський олігарх Алішер Усманов подав позови проти Нацбанку Грузії та банку "Ліберті", вимагаючи розблокувати гроші своєї компанії.
17:37
Українці можуть відновити посвідчення водія ще в одній країні ЄС
Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України відкрили можливість відновлення втраченого водійського посвідчення в Чехії.
17:36
Уряд Британії проведе надзвичайне засідання щодо наслідків війни на Близькому Сході
Заступник прем'єр-міністра Великої Британії Олівер Дауден проведе засідання урядового комітету з надзвичайного реагування COBRA, щоб обговорити можливе реагування на наслідки війни між Ізраїлем і ХАМАС в країні.
17:26
Ще одна німецька земля визнала "Альтернативу для Німеччини" правоекстремістською
Управління з питань захисту конституції німецької землі Саксонія-Ангальт вирішило віднести партію "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") до категорії правоекстремістських організацій.
17:16
Польська опозиція готує коаліційну угоду попри те, що формувати уряд доручили Моравецькому
Польська опозиція готує проєкт коаліційної угоди і ймовірно презентує його у п'ятницю – попри те, що президент Анджей Дуда доручив формування уряду представнику формального переможця виборів, партії "Право і справедливість".
17:09
ФотоПропалестинські демонстранти зірвали засідання парламенту Фінляндії
Пленарне засідання парламенту Фінляндії вдень у вівторок, 7 листопада, було зірване пропалестинськими демонстрантами.
17:00
У Байдена просять Конгрес підтримати майже $12 млрд бюджетної допомоги Україні
Міністерка фінансів США Джанет Єллен, міністр оборони Ллойд Остін, державний секретар Ентоні Блінкен та директорка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер закликали Конгрес затвердити виділення Україні 11,8 мільярда доларів бюджетної підтримки.
16:48
Кіпр хоче представити лідерам ЄС свій план гуманітарного коридору до Гази
Кіпр хоче представити свій план створення гуманітарного морського коридору до Гази у Парижі, де 9 листопада лідери ЄС зберуться на гуманітарну конференцію для обговорення ситуації з війною Ізраїлю проти ХАМАС.
16:40
фотоУ Facebook поширили дипфейк, де Санду закликала голосувати за проросійських політиків
Адміністрація президентки Молдови Маї Санду просить компанію Meta вилучити із соцмережі Facebook дипфейк, на якому політикиня нібито закликала голосувати на місцевих виборах за кандидатів, пов’язаних із проросійським олігархом-утікачем Іланом Шором.
16:37
Прем'єр Португалії подав у відставку через корупційне розслідування
Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта подав президенту країни прохання про відставку після серії обшуків у своїй резиденції та інших міністерствах в межах розслідування порушень, допущених при наданні концесії на розробку літієвих родовищ і проєктів "зеленого" водню.
16:32
Суд у Німеччині відхилив вимогу двох важкохворих дозволити їм придбати препарат для евтаназії
Суд у Німеччині не задовольнив позов двох важкохворих пацієнтів, які вимагали дозволити їм придбати препарат для евтаназії. 
16:15
ФотоУ Німеччині почались рейди проти підозрюваних у незаконному перевезенні мігрантів
Німецька поліція у вівторок, 7 листопада, розпочала масштабні рейди проти ймовірного угруповання, яке займалося незаконним переправленням мігрантів.
15:55
США зупинять участь у договорі про скорочення озброєнь 7 грудня
У відповідь на рішення Росії вийти з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) США вирішили призупинити дію усіх зобов'язань за угодою, починаючи з 7 грудня.
15:47
Віцепрем'єрка про угорську обіцянку блокади в ЄС: Політичні гасла не завадять реальній роботі
Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вважає, що політичні заяви Будапешта "не завадять реальній роботі" у питанні мови освіти угорської меншини в Україні.
15:44
Глава МЗС Литви: Попереду дуже складні дискусії щодо членства України в ЄС
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс очікує позитивної оцінки від Єврокомісії щодо готовності України розпочати переговори про членство в ЄС, однак попередив, що подальші дискусії на рівні глав держав будуть складними.
15:34
Блокада кордону з Україною: Польща не приймає вантажівки, які йдуть через "Ягодин"
У Держприкордонслужбі прокоментували ситуацію на українсько-польському кордоні, де другий день польські перевізники блокують рух вантажівок.
15:25
Стефанішина застерегла від "емоцій" через оцінку ЄС і нагадала, що фінальне рішення буде у грудні
Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина попередила, що формулювання щодо прогресу України у довгоочікуваному звіті Єврокомісії будуть "стриманими", але фінальне рішення лідерів щодо відкриття переговорів ще попереду.
15:03
У Німеччині назвали умову повернення до договору про скорочення озброєнь у Європі
У відповідь на рішення Росії вийти з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) Німеччина також призупиняє в ньому свою участь.
15:02
У РФ кажуть, що їхній кабель у Фінській затоці пошкодили на кілька годин раніше за Balticconnector
Російська держкомпанія "Ростелеком" заявила, що їхній кабель у Фінській затоці зіпсувався за кілька годин до того, як стались пошкодження на газопроводі й кабелі між Естонією та Фінляндією.
Аналітика короткоЯкі "зелені" вигоди отримає Євросоюз від членства України
14:46
Поліція провела обшуки в резиденції прем‘єр-міністра Португалії
У Португалії пройшли обшуки в резиденції прем'єр-міністра Португалії Антоніу Кошти та двох міністерствах в межах розслідування порушень, допущених при наданні концесії на розробку літієвих родовищ і проєктів "зеленого" водню.
14:31
У Франції розслідують причетність РФ до нанесення зірок Давида на будинки в Парижі
Французькі слідчі розглядають можливість того, що за десятками малюнків зірки Давида на будинках у Парижі стоїть Росія.
14:25
У Фінляндії арештували нерухомість бізнесмена РФ, пов’язаного з оборонним сектором
У Фінляндії арештували нерухомість російського бізнесмена Бориса Альошина, який є фігурантом санкційного списку ЄС і пов’язаний з оборонною промисловістю.
14:12
Круїзний лайнер потрапив у шторм біля берегів Франції: постраждали 100 пасажирів
Круїзний лайнер Spirit of Discovery потрапив у шторм у Біскайській затоці біля берегів західної Франції, внаслідок чого постраждали 100 пасажирів.
14:09
фотоНідерланди спрямували до Румунії п’ять F-16 для навчання українських пілотів
В Міноборони Нідерландів заявили, що п’ять нідерландських винищувачів F-16 зараз перебувають на шляху до Європейського навчального центру F-16 (EFTC) в Румунії.
13:57
Прокуратуру Литви просять розслідувати ввезення в РФ розкішних автомобілів в обхід санкцій
LTG Cargo, вантажне транспортне підприємство групи Литовської залізниці Lietuvos gelezinkeliai (LTG), просить правоохоронні органи розслідувати можливе порушення міжнародних санкцій під час експорту автомобілів класу люкс у треті країни.
13:34
Угорщина обіцяє блокувати початок переговорів з Україною про вступ до ЄС
Політичний директор прем’єра Угорщини Балаж Орбан заявив, що Будапешт блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС, доки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови освіти.
13:24
ЗМІ: ЄС рекомендують відкрити переговори про членство України, коли будуть виконані всі критерії
Єврокомісія, швидше за все, рекомендуватиме країнам-членам ЄС розпочати офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх 7 критеріїв.
ВідеоНаслідки виборів у Молдові: чому "колонну РФ" не вдалося повністю зупинити
13:23
Країни НАТО зупиняють участь у договорі про скорочення озброєнь у Європі
Країни-члени НАТО засудили рішення Росії вийти з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) і оголосили про намір безстроково зупинити свою участь в ньому.
13:04
Італія дала громадянство британській дівчинці, щоб її не відключили від апарату життєзабезпечення
Італія надала громадянство невиліковно хворій 8-місячній британській дівчинці після того, як суд у Британії підтримав рішення про відмову від лікування, яке підтримувало її життя.
12:54
Латвія проситиме Єврокомісію обмежити ввезення котів і собак з РФ і Білорусі
Генеральний директор Продовольчо-ветеринарної служби Латвії (PVD) Маріс Балодіс проситиме Єврокомісію запровадити обмеження на комерційне ввезення котів і собак з Росії та Білорусі.
12:49
ЄС домовився про правила політичної реклами, щоб обмежити іноземне втручання
Рада ЄС та Європарламент погодили законодавство, яке гармонізує вимоги до політичної реклами в різних країнах та забороняє іноземним суб'єктам спонсорувати політичну рекламу перед виборами.
12:45
Секретар Радбезу Вірменії відмовився їхати в Москву на зустріч СНД
Секретар Ради безпеки Вірменії Вірмен Григорян не братиме участі в зустрічі секретарів рад безпеки держав СНД, яка запланована на 8 листопада в Москві.
12:31
Прем’єрка Італії вважає, що її угода щодо мігрантів з Албанією може стати моделлю для ЄС
План Італії побудувати в Албанії центри прийому мігрантів, які прибувають морем, може стати зразком для угод між Європейським Союзом і країнами, що не є його членами.
12:28
Прем'єр Бельгії назвав непропорційними удари Ізраїлю по Газі
Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо розкритикував удари Ізраїлю по Газі, заявивши, що вони "більше не є пропорційними".
12:16
Науседа: Україна має лишатися пріоритетом зовнішньої політики Литви
Президент Литви Гітанас Науседа на зустрічі з керівниками литовських дипломатичних місій закликав мобілізувати міжнародну підтримку України.
12:14
У Фінляндії хочуть заборонити імпорт СПГ з Росії
Міністр з питань довкілля та клімату Кай Мюккянен заявив про намір на національному законодавчому рівні заборонити імпорт скрапленого природного газу (СПГ) з РФ.
12:08
Прем'єр Румунії: Втома від України може породити подібних до Путіна
Союзники України повинні твердо стояти на її боці, бо в іншому випадку вони ризикують підігріти популістські сили по всій Європі, що призведе до перемоги Владіміра Путіна.
12:00
Використання заморожених активів РФ: окремі країни ЄС занепокоєні ризиками для фінринків
Прагнення Європейського Союзу використати мільярди доларів заморожених російських активів для відновлення України стикається з проблемами через занепокоєння ризиками для фінансових ринків
11:48
В Ірландії хочуть зобов'язати біженців з України платити за житло
Ірландський уряд має намір до кінця 2023 року зобов'язати українських біженців платити за своє житло та змінити їхні соціальні виплати.
11:23
ЗМІ: Єврокомісія вважає, що Україна виконала 4 з 7 критеріїв кандидата на вступ
Єврокомісія вважає повністю виконаними чотири з семи критеріїв, що супроводжували надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.
11:13
Кулеба 7-8 листопада відвідає Брюссель
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 7-8 листопада здійснить візит до Брюсселя. 
11:02
Греція запровадила штрафи для транснаціональних корпорацій на тлі зростання цін
Грецький уряд наклав штраф у розмірі 2 млн євро на дві транснаціональні компанії за несправедливе, на його думку, отримання надмірних прибутків, що відбулося на тлі невдоволення у суспільстві зростанням цін на товари першої необхідності.
10:56
У Румунії набирає популярність антиукраїнська партія
Перед парламентськими, президентськими і європейськими виборами наступного року в Румунії зростає популярність ультраправого Альянсу за союз румунів (AUR), який демонструє виразні антиукраїнські настрої.
10:40
Держдеп відреагував на вбивство грузина окупантами РФ у Цхінвальському регіоні
Державний департамент США відреагував на вбивство громадянина Грузії Тамаза Гінтурі в районі села Кірбалі представниками російських окупаційних сил.
10:33
ЄС засудив вбивство грузина окупантами РФ у Цхінвальському регіоні
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель засудив вбивство в районі села Кірбалі представниками російських окупаційних сил громадянина Грузії Тамаза Гінтурі.
Аналітика короткоЯк Молдова зняла з виборів агентів РФ і які наслідки це мало
10:24
WSJ: США нададуть Ізраїлю високоточні бомби на суму 320 млн доларів
США планують передати Ізраїлю високоточні бомби на суму 320 млн доларів, у той час як президент Джо Байден та інші високопосадовці вимагають від Ізраїлю робити більше для захисту цивільного населення під час своєї військової кампанії в Газі.
10:18
Більшість угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним
Більше половини угорців не схвалюють зустріч свого прем'єр-міністра Віктора Орбана з президентом РФ Владіміром Путіним.
09:54
Шольц погодив з главами земель жорсткішу міграційну політику
Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який прагне зменшити кількість шукачів притулку і зупинити зростання рейтингу ультраправих, домовився про більш жорстку міграційну політику і нове фінансування для біженців з главами 16 німецьких земель.
09:54
Розвідка Британії оцінила український удар по ракетоносію РФ у Керчі
Здатність України завдати удару по кримській суднобудівній інфраструктурі, ймовірно, змусить РФ розглянути питання про передислокацію своїх військових кораблів далі від лінії фронту, що затримає постачання нових суден.
09:38
У США вважають залежність від ядерного палива з РФ загрозою нацбезпеці
Залежність США від російського ядерного палива становить критичну загрозу національній безпеці та кліматичним цілям.
09:25
РФ остаточно вийшла з договору про скорочення озброєнь у Європі
Росія остаточно вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ), який встановлює юридично обов'язкові обмеження на ключові категорії звичайних військових озброєнь держав-учасниць.
09:15
фотоУ Тбілісі протестували через вбивство грузина окупантами РФ у Цхінвальському регіоні
У Тбілісі відбулася стихійна акція "Ні – кривавій окупації!" проти вбивства в районі села Кірбалі представниками російських окупаційних сил громадянина Грузії Тамаза Гінтурі.
08:56
В урядовій коаліції Румунії критикують власні ж заходи з обмеження готівкових розрахунків
Рішення Румунії обмежити готівкові розрахунки для фізичних і юридичних осіб, яке набуде чинності в суботу, викликало суперечки всередині урядової коаліції, лідери якої критикують свої фіскальні заходи.
08:56
Німеччина розмістить у Литві два танкові батальйони
Німеччина визначилася із підрозділами, які на постійній основі сформують 42 танкову бригаду її збройних сил у Литві.
08:35
Польських євродепутатів можуть позбавити імунітету за ненависть до мігрантів
У вівторок комітет Європейського парламенту з правових питань (JURI) оприлюднить свою рекомендацію щодо того, чи слід позбавити імунітету чотирьох польських депутатів Європарламенту, звинувачених у розпалюванні ненависті до мігрантів.
08:28
США заперечують, що говорили Ірану про намагання припинити вогонь у Газі
Сполучені Штати заперечили заяви Ірану, нібито американські посадовці надсилали Тегерану повідомлення про свої спроби домогтися від Ізраїлю припинити вогонь в секторі Гази.
08:16
фотоУ Мадриді - сутички між поліцією і незгодними з амністією каталонських сепаратистів
Іспанська поліція в понеділок ввечері застосувала кийки проти групи людей, які протестували біля штаб-квартири правлячої Соціалістичної партії в Мадриді проти запропонованого закону про амністію для каталонських сепаратистів.
07:59
Пентагон назвав чотири цілі США на Близькому Сході
Міністерство оборони Сполучених Штатів заявило, що має чотири напрямки діяльності на Близькому Сході на тлі війни Ізраїлю проти бойового угруповання ХАМАС.
07:42
Італія конфіскує 779,5 млн євро у Airbnb через можливе ухилення від сплати податків
Суд в Італії постановив конфіскувати 779,5 млн євро у гіганта короткострокової оренди житла Airbnb через ймовірне ухилення від сплати податків.
07:22
На зустрічі країн G7 у Токіо обговорять створення щита ППО для України
Україна залишатиметься головним питанням порядку денного глав МЗС країн "Групи семи" на зустрічі в Токіо 7-8 листопада.