10 лютого 2024

Новини
19:53
Глава Мюнхенської конференції: Росія може напасти на НАТО
Глава Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген заявив, що не можна виключати можливість нападу Росії на країну-члена НАТО.
19:21
ВиправленоЕксміністерка юстиції Угорщини йде з політики через помилування у справі педофіла
Колишня міністерка юстиції Угорщини Юдіт Варга оголосила про наміри піти з політики через причетність до скандалу з помилуванням особи, засудженої як співучасника за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку.
ВідеоВсе про відповідь Заходу на відставку Залужного і призначення Сирського
19:01
Колишній прем'єр Нідерландів помер в ході евтаназії разом з дружиною
Колишній прем’єр-міністр Нідерландів Дріс ван Агт разом із дружиною пішов із життя внаслідок проведеної процедури евтаназії.
18:39
Президентка Угорщини подала у відставку
Президентка Угорщини Каталін Новак подала у відставку після того, як її рішення щодо помилування чоловіка, засудженого як співучасника за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку викликало величезний суспільний резонанс.
18:20
У Швейцарії під час походу загинула громадянка Нідерландів разом з дітьми
Троє громадян Нідерландів були знайдені мертвими на заході Швейцарії після ймовірного нещасного випадку під час походу.
18:05
Глава МЗС Німеччини попередила Ізраїль про наслідки анонсованого наступу на місто Рафах
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок попередила про можливі наслідки наступу на місто Рафах на півдні сектора Гази, який раніше анонсував Ізраїль.
17:38
Віцепрезидентка США назвала політично вмотивованим звіт щодо пам’яті Байдена
Віцепрезидентка Камала Гарріс виступила на захист очільника Білого дому Джо Байдена і розкритикувала доповідь спеціального радника Міністерства юстиції, в якій йшлося про провали в пам'яті у американського президента.
17:16
Генштаб Естонії: Вибори Путіна в РФ вплинуть на війну в Україні
Президентські вибори в РФ, які заплановані на березень, матимуть вплив на ситуацію на полі бою в Україні, прогнозує естонський Генштаб.
17:05
Шольц на зустрічі з Байденом згадав інтерв'ю Путіна Карлсону
Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з президентом США Джо Байденом в Овальному кабінеті Білого дому згадав "безглузде інтерв'ю", яке президент Росії Владімір Путін дав Такеру Карлсону.
16:41
Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і потреби України у зброї
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном.
16:20
Кулеба: Путіна треба перемогти, а не допомагати поширювати його кровожерливу брехню
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на удар російських окупаційних військ по Харкову, згадавши інтерв’ю президента РФ Владіміра Путіна Такеру Карлсону.
16:02
Фото, доповненоСійярто у США подарували уламок російського танка, знищеного у боях за Київ
Керівник американського фонду "Центр допомоги Україні у США" (HUCUS) Олексій Прокопенко подарував міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто фрагмент російського танка, який був знищений у боях за Київ.
15:39
США знищили надводні дрони і ракети хуситів
Сили США завдали чергових ударів по військових об’єктах єменських повстанців-хуситів.
15:19
ФотоЕстонія отримала протикорабельну ракетну систему Blue Spear
Естонія отримала протикорабельну ракетну систему Blue Spear 5G SSM виробництва ізраїльсько-сингапурського підприємства, прицільна дальність стрільби якої покриває майже всю акваторію Балтійського моря.
15:02
Білий дім обурився звітом спецпрокурора про пам'ять Байдена
Білий дім різко розкритикував доповідь спеціального радника Міністерства юстиції, в якій йшлося про те, що президент США Джо Байден страждає на провали в пам'яті.
14:42
Німецькі генерали приїздили у Київ на запрошення Залужного – Bild
Німецький генерал-майор Крістіан Фройдінг і генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр у четвер, 8 лютого, перебували у Києві на запрошення вже ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
14:24
Президентка Молдови вірить у "геополітичну можливість" вирішити конфлікт у Придністров’ї
Президентка Мая Санду не виключає, що в наступні кілька років з'явиться "геополітична можливість", яка дасть змогу розв'язати конфлікт у Придністровському регіоні.
14:10
ЗМІ: Союзники України обговорюють зміну формату "Рамштайн"
Представники західних урядів обговорюють можливість зміни формату Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн"), який за задумом має координувати НАТО.
13:54
Російського співака Іраклі вдруге завернули на молдовському кордоні
Російського співака грузинського походження Іраклія Пірцхалаву, відомого як Іраклі, знову не пустили до Молдови, де він мав виступати 10 лютого на концерті в одному з нічних клубів Кишинева.
13:37
Голова Міноборони Нідерландів: Військова підтримка України не повинна мати обмежень
Очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен закликала до посилення військової допомоги України в контексті повномасштабного вторгнення Росії.
13:19
Польські фермери розблокували один пункт пропуску на кордоні з Україною
У пункті пропуску "Шегині – Медика" 10 лютого відновили рух ваговозів після того, як польські фермери завершили акцію протесту й розблокували його.
13:01
Сійярто знову поскаржився, що його називають "другом Путіна"
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає несправедливими, що на угорську владу навішують ярлик "друзів Путіна", хоча насправді вона просто порушує "стратегічні питання".
12:41
Ірландія відмовляється видавати Росії нові візи для працівників посольства
Уряд Ірландії відмовляється дозволити Росії провести ротацію дипломатів у її посольстві в Дубліні, за яким останніми роками стежать ірландські служби безпеки через побоювання щодо шпигунства.
12:13
Президентка Швейцарії: Нам потрібно посилювати обороноздатність
Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд, яка також очолює Департамент із питань оборони країни, після візиту до Естонії і Норвегії зміцнила переконання в тому, що країна повинна посилити свою обороноздатність.
11:53
У Румунії через атаку "Шахедами" на Одещину піднімали F-16
Під час атаки російських безпілотників в Одеській області в ніч проти 10 лютого у Румунії оголосили попередження для населення прикордонних населених пунктів і піднімали винищувачі F-16.
11:32
У Греції арештували чотирьох анархістів, у яких знайшли вибухівку
Поліція Греції 10 лютого повідомила про арешт чотирьох членів анархістського угруповання, в яких під час обшуку виявили значну кількість вибухівки, лише через тиждень після вибуху саморобного пристрою біля одного з міністерств.
11:07
Британська розвідка розповіла про наслідки удару ЗСУ по аеродрому Бельбек у Криму
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії оцінює, що останній удар сил України по аеродрому Бельбек в окупованому Криму ще більше підірвав потенціал російської авіації.
10:52
У ЄС досягли угоди про реформування бюджетних правил
Європейський парламент і країни-члени ЄС уранці 10 лютого досягли угоди про реформування бюджетних правил ЄС, спрямованих на стимулювання інвестицій за умов одночасного контролю над витратами.
10:29
США за останні чотири дні тричі фіксували військові літаки РФ у районі Аляски
Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомило про виявлення 9 лютого чотирьох російських військових літаків в ідентифікаційній зоні протиповітряної оборони Аляски (ADIZ).
10:15
ЗМІ: У Німеччині прогнозують ще 10 млн біженців з України в разі перемоги РФ у війні
Німецький федеральний уряд прогнозує, що в разі найгіршого розвитку подій в Україні й перемоги Росії кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, і Німеччина буде однією з країн їхнього призначення.
09:51
Єврокомісар з питань сільського господарства прокоментував заклики до відставки
Єврокомісар із питань сільського господарства Януш Войцеховський заявив, що не буде йти у відставку "під тиском" на тлі масових протестів фермерів у країнах Європейського Союзу.
короткоТорговий представник України про блокаду кордону, протести фермерів та дії Києва
09:30
Берлінале скасувало запрошення для "АдН" на тлі акцій проти правого екстремізму
Організатори Берлінського міжнародного кінофестивалю (Берлінале) вирішили відкликати запрошення для представників ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" ("АдН"), спричинивши дискусію про доречність такого кроку.
09:15
Ключова фігурантка "Катаргейту" вирішила не переобиратись до Європарламенту
Колишня віцепрезидентка Європейського парламенту, грецька політикиня Єва Кайлі, яка є однією з головних фігуранток у корупційному скандалі під назвою "Катаргейт", вирішила не брати участі у європейських виборах у червні цього року.
08:55
Генсек НАТО: Маємо готуватись до десятиліть конфронтації з Росією
Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг вважає, що в разі перемоги Росії в Україні російська агресія може поширитися на інші країни, тож членам НАТО потрібно активно готуватись до можливої конфронтації.
08:38
Шольц і Байден у Білому домі закликали Конгрес США схвалити допомогу Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту до Білого дому 9 лютого обговорив із президентом США Джо Байденом подальшу допомогу Україні, й обидва лідери закликали американський Конгрес якнайшвидше схвалити додаткове фінансування для неї.
08:17
Сенат США ухвалив чергове процедурне рішення щодо пакета з коштами для України
Сенат США 9 лютого ухвалив чергове процедурне рішення для подальшого схвалення законопроєкту з додатковим фінансуванням України, Ізраїлю і союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні.