15 квітня 2024

Статті
Три шляхи та одна перешкода: як США можуть надати військову допомогу ЗСУ навіть без бюджету
Чи має Білий дім більш сталі альтернативні шляхи надання допомоги Україні на випадок, якщо Конгрес так і не ухвалить новий фінансовий пакет?
Жорстко, без правил та без "плану Б": сім принципів української дипломатії воєнного часу
Дмитро Кулеба: "На кону – виживання нашої країни. І якщо ціна виживання – це витягнути друзів із зони комфорту, то це треба робити..."
Новини
22:55
Білий дім про удар Ірану по Ізраїлю: Вражаюча, ганебна поразка
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі відкинув спекуляції про нібито навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль, заодно висміявши її як поразку Тегерана.
22:28
Reuters: Україна, Росія й Туреччина вели переговори про угоду щодо судноплавства в Чорному морі
Інформаційне агентство Reuters стверджує, що Україна та Росія спільно з Туреччиною два місяці вели переговори про угоду щодо безпеки судноплавства в Чорному морі, яку мали оголосити наприкінці березня.
22:09
Президентка Грузії різко відреагувала на дії поліції під час акції проти "іноагентства"
Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі розкритикувала перешкоджання поліцією акції протесту у Тбілісі проти ухвалення так званого закону про "іноагентів", який викликав обурення громадянського суспільства й Заходу.
21:57
США і Канада оголосили про нові санкції проти Білорусі
Сполучені Штати й Канада 15 квітня окремо оголосили про накладання нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб у Білорусі, причетних до підтримання режиму самопроголошеного президента Александра Лукашенка.
21:41
фото, відеоУ Тбілісі почались затримання на акції проти закону про "іноагентів"
Правоохоронці у Тбілісі затримали щонайменше чотирьох людей на акції протесту проти так званого закону про "іноагентів", який викликав обурення Заходу та громадянського суспільства в Грузії.
ДайджестМакрон пропонує перемирʼя, план реформ на 50 млрд євро, "порносправа" Трампа: новини дня
21:12
Естонія заявила про вислання свого дипломата з Росії
Росія вирішила вислати одного співробітника посольства Естонії у відповідь на аналогічне рішення Таллінна минулого місяця.
20:59
Прем’єр Чехії: Ми вже законтрактували 180 тисяч снарядів для України
Чехія в межах своєї ініціативи вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України й наразі працює над контрактуванням ще 300 тисяч.
20:46
Бербок про можливу відповідь Ізраїлю на атаку Ірану: Відплата не є категорією міжнародного права
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що Ізраїль повинен дотримуватися міжнародного права, визначаючи свою відповідь на масовану повітряну атаку Ірану.
20:39
Голова МЗС Норвегії анонсував підписання безпекової угоди з Україною
Україна та Норвегія завершили переговори щодо двосторонньої безпекової угоди та підпишуть її на наступній зустрічі двох лідерів.
20:31
Зеленський розповів про "змістовну" зустріч з главою МЗС Норвегії
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 15 квітня, провів зустріч з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде.
20:20
Єврокомісія схвалила план реформ України на 50 млрд євро
Європейська комісія підтримала запропонований урядом України план реформ Ukraine Plan у межах механізму Ukraine Facility, який визначає умови отримання 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років.
20:20
Німеччина підтримує повноцінне членство Болгарії в Шенгені
Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер під час візиту до Болгарії підтвердила необхідність повноцінного членства країни в Шенгенській зоні.
20:15
Голова МЗС Норвегії застеріг Ізраїль від нападу на Іран у відповідь
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що можлива атака Ізраїлю на Іран у відповідь на масові обстріли ракетами й дронами минулого тижня "не буде виправданою з погляду міжнародного права".
20:05
Президентка Швейцарії їде в Угорщину, говоритиме і про саміт миру
Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд 18-19 квітня здійснить візит до Угорщини, однією з тем якого буде підготовка до Глобального саміту миру.
20:03
Сунак обговорить з прем'єром Ізраїлю, як запобігти ескалації на Близькому Сході
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував телефону розмову з ізраїльським колегою Біньяміном Нетаньягу.
19:52
На засіданнях МВФ і Світового банку у Вашингтоні обговорять використання російських активів
Зустрічі високого рівня на засіданнях Міжнародного валютного фонду та Світового банку торкнуться прогресу стосовно використання заморожених активів Росії для допомоги Україні.
19:49
Латвія виділить близько 10 млн євро на зміцнення кордону з РФ та Білоруссю
Міністерству оборони Латвії з коштів на непередбачені витрати планують виділити до 10 мільйонів євро на забезпечення реалізації плану зміцнення кордонів з Росією та Білоруссю.
19:39
Німеччина, Франція та Бельгія викликали послів Ірану через масовану атаку на Ізраїль
Послів Ірану викликали до Міністерств закордонних справ Німеччини, Франції та Бельгії у зв'язку з нещодавньою атакою по Ізраїлю.
19:36
У Польщі випускникам шкіл пропонують місяць військової підготовки, і не безоплатно
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив про запуск програми місячної військової підготовки для випускників шкіл, учасників якої будуть заохочувати фінансовою винагородою.
19:13
Зеленський: Захід може захистити Україну, як і Ізраїль, достатньо лише політичної волі
Президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача 15 квітня заявив, що західні держави можуть так само допомогти Україні захиститись від російських атак, як і Ізраїлю – під час іранських ударів.
19:07
У Сербії під час навчань військовий отримав важке поранення, ще один зник
У Сербії під час навчань, які проходили в понеділок в районі військового комплексу "Орешац", стався інцидент, внаслідок якого один військовослужбовець отримав важкі поранення, ще один зник.
19:01
Росія викрала трьох громадян Грузії біля окупованих територій, серед них може бути 16-річний
Служба державної безпеки Грузії 15 квітня повідомила про черговий випадок затримання співгромадян у прикордонні з окупованим Цхінвальським регіоном (Південною Осетією).
18:47
Голова приватної розвідувальної компанії зі Швейцарії міг шпигувати на користь ОАЕ
У Франції та Швейцарії розпочали розслідування проти керівника приватної розвідувальної компанії ALP Services Маріо Брери, якого підозрюють у шпигунстві за європейськими бізнесменами, політичними діячами та представниками ЗМІ на замовлення Об'єднаних Арабських Еміратів.
18:38
ФотоВ Тбілісі розпочалась масштабна акція проти закону про "іноагентів"
В грузинській столиці Тбілісі перед будівлею парламенту проходить акція протесту проти "закону про іноагентів".
18:31
США зафіксували запуск хуситами балістичної ракети та знищили 4 їх БПЛА
Сполучені Штати заявили, що 13 квітня терористи-хусити, яких підтримує Іран, запустили одну протикорабельну балістичну ракету в напрямку Аденської затоки з підконтрольної їм території в Ємені.
18:27
У Грузії депутатів опозиції вигнали з засідання комітету, де розглядають закон про "іноагентів"
У Грузії з засідання юридичного комітету парламенту, де обговорюють скандальний проєкт закону "про прозорість іноземного впливу", вигнали низку опозиційних депутатів.
18:18
Колишній заступник голови МЗС став заступником Єрмака
Президент Володимир Зеленський 15 квітня призначив колишнього заступника міністра закордонних справ Миколу Точицького заступником голови Офісу президента.
18:13
МЗС Чехії викликало посла Ірану через атаку на Ізраїль
Міністерство закордонних справ Чехії 15 квітня викликало посла Ірану Сайєда Маджида Гафелі Башима після масованого обстрілу Ізраїлю ракетами та дронами.
18:03
У Північній Македонії затримали поліціянтів за підозрою в сприянні втечі двох ув'язнених
Влада Північної Македонії заявила про затримання 17 поліціянтів, які працюють у в'язниці в столиці країни Скоп'є, за підозрою в сприянні минулого року втечі двох ув'язнених, одного з яких засудили за вбивство.
18:03
Блінкен: США координують дипломатичну відповідь, щоб запобігти ескалації на Близькому Сході
США провели останні 36 годин, "координуючи дипломатичну відповідь, щоб запобігти ескалації" після повітряної атаки Ірану на Ізраїль.
18:01
Президент Хорватії атакував прем’єра за лічені дні до парламентських виборів
Хорватський президент Зоран Міланович відкрито розкритикував прем’єр-міністра Андрея Пленковича за нібито корупцію в уряді та намагання придушити опозиційні ЗМІ напередодні парламентських виборів цього тижня.
17:49
Глави МЗС Литви та Нідерландів: В Україні вирішується майбутнє Європи
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у Вільнюсі зустрівся зі своєю нідерландською колегою Ханке Брейнс Слот.
17:47
Прем’єр Греції про удар по Одесі під час візиту: Не думаю, що це було випадково
Грецький прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс вважає, що Росія невипадково завдала ракетного удару по Одесі 6 березня, коли він перебував там із візитом.
17:39
Італія готова приєднатись до санкцій від G7 проти ворогів Ізраїлю
Італія, яка наразі головує в "Групі семи", готова до запровадження нових санкцій проти осіб, що причетні до нападів на Ізраїль, який вихідними зазнав іранської повітряної атаки.
17:35
Прем’єр Греції: Ми не готові давати Україні F-16
Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заперечив повідомлення про наміри його країни передати Україні свої винищувачі F-16.
17:22
WP: Прохання США не бити по російських НПЗ роздратувало Зеленського
Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час Мюнхенської безпекової конференції у лютому провела зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським, під час якої закликала утриматись від ударів по російських нафтопереробних заводах.
17:20
Епідемія кашлюку в Чехії вже забрала життя трьох людей
У Чехії продовжується епідемія кашлюку – бактеріального інфекційного захворювання, для якого характерний постійний кашель, – на рівні, який востаннє фіксували наприкінці 1950-х років.
17:12
Конгрес США розгляне закон щодо заборони імпорту нафти з Ірану до Китаю
Палата представників Конгресу США у понеділок розглядатиме закон, спрямований на протидію купівлі Китаєм іранської нафти, в межах пакета проєктів, винесених у відповідь на удар Ірану по Ізраїлю.
17:08
Уряд Нідерландів обіцяє додаткові 4,4 млрд євро допомоги Україні у 2024-2026 роках
Нідерландський уряд у весняному перегляді бюджету, опублікованому 15 квітня, підтвердив наміри збільшити військову та гуманітарну допомогу Україні на найближчі роки.
17:02
Шольц зізнався, що ніколи не курив марихуану
Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі зі студентами у Шанхаї зізнався, що ніколи не курив марихуану.
16:48
Білий дім: Байден намагається запобігти ширшому конфлікту на Близькому Сході
У Білому домі заявили, що президент США Джо Байден зосереджений на тому, щоб не допустити переростання нещодавньої атаки Ірану на Ізраїль у ширший регіональний конфлікт не Близькому Сході.
16:47
фотоУ Нью-Йорку починається перший кримінальний суд над Трампом у справі про "порногроші"
Колишній президент США Дональд Трамп уранці 15 квітня прибув до суду округу Мангеттен у Нью-Йорку, де починається перший кримінальний процес над ним – у справі про виплату грошей з метою впливу на вибори 2016 року.
16:32
Шольц дорікнув Китаю за підтримку Росії
Канцлер Німеччини Олаф Шольц дорікнув Китаю за підтримку Росії, яка веде агресивну війну проти України.
16:29
У Польщі за вихідні зафіксували 669 спроб мігрантів прорватися з Білорусі до ЄС
Протягом минулих вихідних польські прикордонники зафіксували 669 спроб незаконного перетину мігрантами кордону.
16:06
Кемерон пояснив, чому Британія не може допомогти Україні зі збиттям дронів, як Ізраїлю
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон пояснив, чому на відміну від Ізраїлю, якому Лондон допомагав збивати іранські дрони минулими вихідними, його держава не може допомагати Україні збивати російські дрони.
16:05
Глава МЗС Норвегії: Передамо F-16 Україні для глибших ударів у російський тил
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що винищувачі F-16, які його країна передає Україні, допоможуть ЗСУ глибше бити по російських тилах.
15:46
Глава МЗС Литви закликав негайно посилити санкції проти Ірану
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що після нападу на Ізраїль Захід має запровадити нові санкції проти Ірану.
15:29
Розвідка Британії: РФ намагається вербувати в армію іноземців, щоб не проводити мобілізацію
Розвідка Великої Британії повідомила, що РФ намагається вербувати до своєї армії іноземців, щоб уникнути мобілізації всередині країни і поповнити величезні втрати у боях в Україні.
15:28
Британія відкинула твердження Ірану, що він попередив про удар по Ізраїлю
Велика Британія заперечила слова влади Ірану про те, що той завчасно попередив про свій удар по Ізраїлю, який відбувся минулими вихідними.
15:05
Боррель закликав терміново збалансувати торгівлю з Китаєм для безпеки ЄС
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС потрібно збалансувати торговельні відносини з Китаєм для зменшення залежності від КНР.
15:00
ЗМІ: У США кажуть, що 50% іранських ракет не злетіли чи впали під час атаки на Ізраїль
У США заявили, що під час атаки на Ізраїль приблизно 50% іранських балістичних ракет, не запустились або впали, не досягнувши цілі.
14:54
У парламенті Грузії сталася бійка на засіданні комітету, де розглядають закон про "іноагентів"
На засіданні юридичного комітету парламенту Грузії, де обговорюють скандальний проєкт закону "про прозорість іноземного впливу", один з опозиційних депутатів побився з представником керівної партії.
14:40
Рейс з Парижа до Ніцци розвернувся назад невдовзі перед прибуттям через технічні проблеми
Рейс із Парижа до Ніцци, який виконували минулої п’ятниці, невдовзі перед прибуттям розвернувся і полетів назад до Парижа через "технічні проблеми"; це рішення пояснили неможливістю провести необхідні роботи в аеропорту призначення.
14:39
ЗМІ дізналися про непублічне рішення лідерів G7 щодо атаки Ірану на Ізраїль
Лідери країн G7 занепокоєні можливою відповіддю Ізраїлю на повітряну атаку Ірану в ніч на 14 квітня і закликатимуть утриматись від дій у відповідь.
14:29
Боррель: ЄС має бути здатним захищати Європу самостійно
Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що ЄС потрібна зміна парадигми європейської оборони.
14:05
У Німеччині заговорили про закриття ісламського центру у Гамбурзі через його зв’язки з Іраном
Низка німецьких політиків закликали ініціювати закриття Ісламського центру у Гамбурзі, який вже перебуває під наглядом через його зв’язки з іранською владою.
13:51
Постраждалі у теракті в Манчестері подали до суду на британську розвідку
Понад 250 осіб, які вижили після теракту, що забрав життя 22 людей на концерті американської співачки Аріани Гранде в Манчестері у 2017 році, подали до суду на британську розвідку.
Аналітика короткоЯк війна змінила правила спілкування України з міжнародними партнерами
13:21
Єврокомісар, який змагається за посаду генсека Ради Європи, призупинив роботу у Єврокомісії
Єврокомісар з питань юстиції від Бельгії Дідьє Рейндерс призупиняє виконання обов’язків та йде у неоплачувану відпустку у зв’язку з тим, що змагатиметься за посаду генерального секретаря Парламентської асамблеї Ради Європи. 
13:21
Спецкомісія у Німеччині рекомендувала легалізувати аборти до 12-го тижня вагітності
Призначена урядом Німеччини комісія рекомендувала легалізувати аборти на перших 12 тижнях вагітності.
13:20
Шольц дав пораду Ізраїлю після атаки Ірану
Після відкритої атаки Ірану на Ізраїль за участі ракет та безпілотників цими вихідними німецький канцлер Олаф Шольц порадив Ізраїлю сприяти деескалації в регіоні.
12:58
США попередили Китай про наслідки через допомогу РФ та його економічну політику
Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен заявила, що США попередили Китай про наслідки через допомогу його банків та компаній РФ у війні проти України, а також готові відповідати заходами щодо різкого зростання дешевого експорту з КНР.
12:56
FT: ЄС обговорює нові санкції проти Ірану
У ЄС обговорюють запровадження нових санкцій проти Ірану у відповідь на широкомасштабну атаку з використанням ракет і безпілотників проти Ізраїлю цими вихідними.
12:46
Польща отримала від ЄС "найбільший в історії" трансфер на 6,2 млрд євро
Польща 15 квітня отримала від ЄС переказ у розмірі 6,2 млрд євро (27 млрд злотих), що в уряді назвали найбільшою разовою виплатою за час членства Польщі у Євросоюзі. 
12:30
Глава Єврокомісії просить Палату представників США нарешті "зібратись" і допомогти Україні
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн звернулась до Конгресу США із закликом проголосувати за допомогу Україні, щоб не завдати шкоди всьому НАТО.
12:23
Боррель: Близький Схід стоїть на краю прірви
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав до деескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном після удару Ісламської республіки по Єврейській державі.
12:18
Італія скликала екстрене засідання безпекових структур через атаку Ірану проти Ізраїлю
В Італії на понеділок запланована серія екстрених засідань у зв’язку з атакою Ірану проти Ізраїлю, що сталася в ніч з 13 на 14 квітня.
12:17
Фон дер Ляєн: "Друзі Путіна" хочуть знищити Євросоюз зсередини
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн напередодні виборів до Європарламенту застерегла від підтримки політичних "друзів Путіна" – крайніх правих та лівих політичних сил.
11:58
фотоБританія вперше призначила послом повністю незрячу дипломатку
Велика Британія вирішила призначити свого першого повністю незрячого посла за кордоном – ним стане Вікторія Гаррісон, яка керуватиме відносинами уряду Великої Британії зі Словенією з серпня цього року.
11:50
У Грузії частину ЗМІ не пустили на засідання комітету, де розглядають закон про "іноагентів"
Частину акредитованих журналістів не пустили на засідання парламентського комітету, де починається обговорення скандального закону "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом про "іноагентів".
11:38
Макрон пояснив, чому Франція перехоплювала дрони, що летіли на Ізраїль
Президент Емманюель Макрон підтвердив у понеділок, що Париж брав участь у припиненні нападу Ірану на Ізраїль минулими вихідними, перехоплюючи безпілотники – Франція зробила це на прохання Йорданії.
11:30
Макрон хоче перемир'я в Україні та Газі на час Олімпіади – поговорить про це з Сі
Президент Франції Емманюель Макрон розповів, що сподівається домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, на час літніх Олімпійських ігор, та розраховує на сприяння у цьому різних партнерів, зокрема лідера Китаю.
11:19
фотоПрем'єрка Латвії запропонувала кандидатку на пост глави МЗС
Прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня у понеділок висунула дипломатку Байбу Браже на пост глави МЗС країни.
10:55
Макрон зізнався, що є запасні сценарії церемонії відкриття Олімпіади
Франція упевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на річці Сена у липні, але французька влада підготувала й запасні варіанти церемонії, якщо цього вимагатиме оцінка безпеки.
10:38
У Румунії хочуть дозволити скарги на порушення ПДР на основі відеодоказу
У Румунії готують до обговорення проєкт закону, який уможливить скаргу до поліції про порушення правил дорожнього руху на основі відеодоказу від інших водіїв. 
10:33
ЗМІ: Польський генерал має найкращі шанси очолити Військовий комітет ЄС
Польський генерал Славомір Войцеховський має найбільші шанси очолити Військовий комітет ЄС – найвищий військовий орган Євросоюзу. 
10:17
Молдова застерегла своїх громадян від поїздок до Ізраїлю
Міністерство закордонних справ Молдови закликало громадян країни утриматися від поїздок до Ізраїлю з огляду на непередбачуваність ситуації у регіоні.
10:09
фотоУ Грузії починають розгляд "російського закону" про "іноагентів", під парламентом – протест
Під парламентом Грузії у понеділок зібралась акція протесту проти ухвалення закону про "іноагентів", який у понеділок має розглянути парламентський комітет.
10:00
В уряді Литви поки не визначилися, як виконуватимуть нову міграційну домовленість ЄС
В уряді Литви поки не визначилися з тим, як будуть діяти у рамках нового міграційного законодавства ЄС.
09:57
Британія сподівається, що Ізраїль не стане мститися Ірану
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Ізраїль має право дати відповідь на широкомасштабну атаку Ірану, однак Лондон сподівається, що він цього не робитиме.
09:48
Дуда пообіцяв захистити Литву, якщо на неї нападуть
Польський президент Анджей Дуда пообіцяв, що військо Польщі стане на захист Литви, якщо балтійська країна зазнає нападу.
09:44
У Литві 70% населення вважають Росію загрозою
Семеро із десяти мешканців Литви вважають, що Росія є реальною загрозою для нацбезпеки країни.
09:34
Дуда: Треба зробити все можливе, щоб Україна повернула території
Президент Польщі Анджей Дуда вважає ситуацію в Україні складною та закликає робити "все можливе", аби Київ міг повернути окуповані Росією українські території. 
09:20
Генерала армії Асада судитимуть у Європі за бомбардування сирійських міст
У понеділок перед судом у Стокгольмі постане найвищий сирійський військовий посадовець, якого коли-небудь судили у Європі, за його ймовірну роль у воєнних злочинах, скоєних у 2012 році під час громадянської війни в Сирії.
09:12
Сербія образилася на Хорватію за недопуск її міністра до меморіалу на місці концтабору
Сербія збирається направити Хорватії ноту протесту після того, як її міністра не пустили до меморіалу на місці концтабору у Ясеноваці. 
08:58
Чеські політики: Україна має отримати таку ж підтримку, як Ізраїль після атаки Ірану
У Чехії вважають, що ситуація в Україні вимагає скоординованої міжнародної реакції, подібної до тієї, яку отримав Ізраїль під час та після ударів іранських безпілотників і ракет.
08:50
США офіційно назвали кількість перехоплених дронів і ракет під час удару Ірану по Ізраїлю
Сили США на Близькому Сході під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили "щонайменш" шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.
08:38
У США заявили, що не братимуть участь у потенційних заходах відплати Ізраїлю
Високопоставлені американські посадовці запевнили, що США не будуть учасниками жодних заходів відплати Ізраїлю Ірану, якщо такі будуть. 
08:28
Парламент Британії цього тижня розгляне оновлений закон про депортацію мігрантів до Руанди
Парламент Сполученого Королівства цього тижня очікувано затвердить оновлений закон, що запустить схему депортації нелегально прибулих мігрантів до Руанди, але попереду можливі подальші юридичні труднощі.
08:13
У Сербії пояснили, чому купують винищувачі у Франції, а не в Росії
Війна в Україні прискорила для Сербії диверсифікацію джерел озброєння, через що країна вирішила придбати винищувачі у Франції, а не в Росії.
07:57
У Сенаті США кажуть про консенсус для швидкої допомоги Україні та Ізраїлю
Лідер більшості у Сенаті США, демократ Чак Шумер заявив, що під час недільної телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу був досягнутий "консенсус", що Конгрес повинен діяти швидко, щоб відправити допомогу як Ізраїлю, так і Україні.
07:35
Спікер Джонсон просуватиме допомогу Ізраїлю, підтримка України не визначена
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив у неділю, що палата "спробує ще раз" проголосувати за військову допомогу Ізраїлю у відповідь на широкомасштабну атаку Ірану.
07:11
Іран викликав послів Британії, Франції та Німеччини через "подвійні стандарти"
Міністерство закордонних справ Ірану викликало в неділю послів Великої Британії, Франції та Німеччини після ударів Тегерана по Ізраїлю.