18 лютого 2024

Новини
ДайджестЧехія знайшла снаряди для ЗСУ, заборона продуктів з Польщі, завод Rheinmetall: все за вихідні
19:58
США завдали п'ять нових ударів по хуситах
Сполучені Штати завдали п'ять ударів з метою самооборони в районах Ємену, контрольованих підтримуваними Іраном бойовиками-хуситами.
19:40
Блокада фермерів у Польщі: один КПП повністю заблокували, руху поїздів намагалися перешкодити
Польські фермери повністю заблокували в обидва боки рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин", а також намагалися перешкодити руху поїздів.
19:10
Боррель: Війна була б іншою, якщо Захід не коливався у підтримці України
Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель визнав, що попри допомогу Україні у війні проти загарбницької війни РФ Євросоюз можна критикувати за зволікання у підтримці Києва.
18:46
Німеччина вже зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів в Україні
Німецька влада розповіла про свою діяльність у розслідуванні воєнних злочинів Росії в Україні.
18:18
ЗМІ: Юлія Навальна відвідає засідання глав МЗС країн ЄС
Юлія Навальна, дружина ув’язненого російського опозиціонера Алексєя Навального після повідомлень про його загибель візьме участь у засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.
17:56
Каллас про потрапляння у розшук РФ: Росія мене не залякає
Прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила, що оголошений Росією ордер на її арешт – це лише спроба залякати її на тлі припущень, що вона може отримати високу посаду в Євросоюзі.
17:29
NYT: США звернулись до Китаю та Індії щодо ядерної зброї РФ у космосі
Державний секретар США Ентоні Блінкен порушив питання про можливість створення Росією ядерної космічної зброї у розмові зі своїми китайськими та індійськими колегами в п'ятницю і суботу в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції.
16:56
Міністр оборони Німеччини: Відмова від допомоги Україні може зашкодити економіці США
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав американських законодавців США схвалити додаткову військову допомогу Україні, яка застрягла в Конгресі, попередивши, що відмова у підтримці Києва може зашкодити економічним інтересам США.
16:24
Президентка Грузії: Повідомлення про смерть Навального – не випадковість
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що час оголошення про загибель ув’язненого опозиціонера Алексєя Навального є не збігом, а посланням з боку Росії.
15:51
AP: У Сенаті США представлять резолюцію, що засуджує відступ від демократії в Угорщині
Американські сенатори Джин Шахін від демократів та Том Тілліс від республіканців представлять у Конгресі двопартійну резолюцію, яка засуджує відступ від демократії в Угорщині та закликає її уряд зняти блокування вступу Швеції до НАТО.
15:24
Нещасний випадок на будівельному майданчику в Італії: кількість жертв зросла до 5
Через нещасний випадок на будівництві супермаркету в італійському місті Флоренція загинули щонайменше п'ятеро робітників.
14:53
Рютте – європейцям: Досить скиглити щодо Трампа
Прем’єр Нідерландів Марк Рютте, який є головним претендентом на посаду генсека НАТО, заявив, що Європа повинна припинити скаржитися щодо можливого повернення Дональда Трампа на посаду президента США та зосередитися на тому, що вона може зробити для України.
14:24
ФотоТисячі людей вийшли на антиурядовий мітинг у Хорватії з вимогою якнайшвидших виборів
Тисячі людей вийшли на мітинг у столиці Хорватії Загребі в суботу, звинувачуючи керівну правоцентристську партію в корупції та вимагаючи якнайшвидшого проведення цьогорічних парламентських виборів.
13:35
Глава МЗС Італії: Україна має бути в НАТО, але після завершення війни
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні сказав, що Україна у майбутньому має стати членом НАТО, але до завершення війни це, на його думку, надто ризиковано і тому неможливо. 
13:08
фотоУ Франції гасять пожежу на складі з 900 тоннами батарейок, що очікували переробки
У Франції завершують гасити великий склад, на якому зберігалися 900 тонн батарейок із вмістом літію; мешканців через пожежу попросили залишатися вдома. 
12:11
Розвідка Британії прокоментувала відставку командувача ЧФ РФ Соколова, який невідомо, чи живий
Британська розвідка пов’язала відставку командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Соколова із втратою багатьох кораблів флоту, не уточнивши, чи є впевненість, що Соколов живий. 
11:32
Rheinmetall планує новий завод боєприпасів в Україні
Німецький збройовий концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні новий завод з виробництва боєприпасів спільно з українською компанією-партнером.
11:08
Лідер боснійських сербів приїхав у Білорусь, зустрінеться з Лукашенком
Лідер боснійських сербів Мілорад Додік приїхав з кількаденним візитом у Білорусь та має у понеділок зустрітися із самопроголошеним президентом Александром Лукашенком.
10:32
CША анонсували санкції проти єменських хуситів як терористичної групи
Державний департамент США 17 лютого заявив, що Штати оголошують єменських хуситів, підтримуваних Іраном, терористичною групою, що буде супроводжуватися відповідними санкціями.
10:14
фотоУ Нідерландах сталися заворушення на тлі зустрічі еритрейської громади
У Гаазі на тлі зустрічі еритрейської громади у конференц-центрі сталися заворушення, влаштовані опонентами, внаслідок цього постраждали четверо правоохоронців.
09:27
ЗМІ: Перші F-16 можуть потрапити в Україну у червні
Перші винищувачі F-16 опиняться в українському небі орієнтовно у червні 2024 року, повідомляє видання, посилаючись на слова двох європейських посадовців.
08:54
США спрямують пів мільйона доларів конфіскованих російських активів на підтримку України
Сполучені Штати передадуть у розпорядження Естонії пів мільйона доларів конфісканих російських активів, щоб спрямувати їх на підтримку України. 
08:22
Байден назвав відхід ЗСУ з Авдіївки наслідком бездіяльності Конгресу
Білий дім вбачає співвідповідальність Конгресу у тому, що українські військові не змогли втримати оборону Авдіївки.