19 жовтня 2023

Статті
Словаччині готують проросійський уряд: що чекати від нової влади країни-сусідки України
Чи увійдуть до нового уряду Словаччини відверто проросійські політики? І хто в ньому відповідатиме за зовнішню політику?
Колонки
Модель для Центральної Європи. Чому вибори у Польщі змінять не лише польську політику
Польські вибори стали своєрідним дзеркалом, яке має показати, якою буде політична модель Центральної Європи і як вона вплине на наші перспективи.
Новини
22:58
ЄСПЛ: Італія порушила права жителів Неаполя через нездатність прибрати гори сміття
Європейський суд із прав людини в четвер став на бік жителів італійського Неаполя, які звинувачували уряд країни в нездатності понад десятиліття вирішити проблему забруднення міста сміттям.
22:42
Пашинян заявив про розробку "дорожньої карти" для мирної угоди з Баку
Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян у четвер заявив, що Єреван і Баку за підсумками зустрічей за європейського посередництва сформулювали "дорожню карту" нормалізації відносин Вірменії та Азербайджану.
22:26
Зеленський розповів, коли й де буде третя зустріч радників щодо "формули миру"
Президент Володимир Зеленський у розмові з американським лідером Джо Байденом у четвер підтвердив, що наступна зустріч щодо української формули миру на рівні радників відбудеться на Мальті.
22:18
Зеленський поговорив із Байденом, згадували і про ATACMS
Президенти України та Сполучених Штатів Володимир Зеленський і Джозеф Байден у четвер увечері провели телефонну розмову, присвячену повномасштабній війні Росії, а також ситуації на Близькому Сході.
22:09
Молдова посилює заходи безпеки на тлі ескалації на Близькому Сході
Влада Молдови оголосила про запровадження з вечора четверга додаткових заходів безпеки в країні та на кордонах "в умовах ескалації ризиків для глобальної безпеки на тлі війни в Ізраїлі".
21:52
Європарламент підтримав ліквідацію ХАМАС і гумдопомогу палестинцям
Європейський парламент у четвер ухвалив резолюцію стосовно останнього загострення на Близькому Сході, засудивши дії терористичного угруповання ХАМАС, але застерігши щодо гуманітарної ситуації в секторі Гази.
21:32
Axios: США передадуть Ізраїлю частину артснарядів, призначених для України
Троє ізраїльських посадовців на умовах анонімності повідомили порталу Axios, що Пентагон планує відправити Ізраїлю "десятки тисяч" 155-мм артилерійських снарядів, які були відкладені для України з американських запасів кілька місяців тому.
21:15
Держдеп США оголосив рідкісне попередження на тлі ескалації на Близькому Сході
Державний департамент США в четвер оголосив рідкісне "глобальне попередження" американцям із закликом виявляти підвищену обережність на тлі ескалації в регіоні Близького Сходу.
ДайджестБайден хоче $60 млрд для України, більше ATACMS, Берлін за Україну в ЄС і НАТО: новини дня
20:57
У Туреччині переконані, що роботу "зернової угоди" можна відновити – посол
У Туреччині переконані, що відновлення дії Чорноморської зернової ініціативи є можливим та продовжують докладати зусиль в цьому напрямку, залишаючись на контакті як з основними "гравцями", так і зі сторонами, які можуть сприяти процесу.
20:56
У Грузії хочуть, щоб із президенткою не проводили зустрічей без погодження уряду
Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі в четвер закликав міжнародних партнерів "відмовитися від зустрічей із президенткою Саломе Зурабішвілі", якщо надалі грузинський уряд не дасть дозволу на відповідні закордонні візити.
20:43
У Франції затримали 18 осіб у зв’язку з повідомленнями про фальшиві мінування
Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен оголосив про затримання 18 осіб за останні 48 годин у зв’язку з повідомленнями про бомби, через які в країні проводився ряд евакуацій.
20:42
Посли НАТО в Будапешті провели зустріч: стурбовані переговорами Орбана й Путіна
Посли держав Північноатлантичного Альянсу, а також Швеції в Угорщині провели зустріч після того, як угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан у Пекіні переговорив із російським президентом Владіміром Путіним.
20:26
фотоПісля арешту на кліматичній акції Грета Тунберг вийшла на кліматичну акцію
20-річна екоактивістка зі Швеції Грета Тунберг у четвер долучилась до акції протесту біля офісу інвестиційного банку JP Morgan у Лондоні попри висунуті напередодні звинувачення через участь в іншому кліматичному протесті.
20:10
відеоПропалестинські демонстранти ненадовго "окупували" офіс Єврокомісії в Дубліні
Група пропалестинських активістів з організації Dublin for Gaza ("Дублін за Газу") в четвер уранці зайшла в будівлю Європейської комісії в столиці Ірландії на знак протесту проти підтримки виконавчим органом ЄС Ізраїлю.
19:53
Україна почала двосторонні переговори про "гарантії безпеки" з Францією
Українська делегація в четвер розпочала перший раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про так звані гарантії безпеки, передбачені декларацією "Групи семи" на підтримку України.
19:46
НАТО посилить патрулювання в Балтійському морі після інциденту з газопроводом
Північноатлантичний Альянс вирішив посилити патрулювання в Балтійському морі після нещодавнього пошкодження підводної інфраструктури в регіоні – газогону Balticconnector і кабелю зв’язку.
19:35
Китай надає РФ підтримку у війні, але їхні відносини не рівноправні – звіт Пентагону
Аналітики Міністерства оборони США вказують на політичну, дипломатичну й обмежену військову підтримку Росії з боку Китаю на тлі російського повномасштабного вторгнення в Україну, але додають, що відносини Пекіна й Москви позначені "стратегічною недовірою".
19:31
Бобри до кінця жовтня позбавили баварський курорт залізничного сполучення
Щонайменше на два тижні не буде потягів до і з баварського курорту Оберстдорф, оскільки надзвичайно активні бобри розрили залізничний насип на півдні Баварії.
19:11
Сійярто відреагував на критику рукостискання Орбана і Путіна з боку прем’єрки Естонії
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у відповідь на критику прем’єрки Естонії Каї Каллас рукостискання угорського прем’єра Віктора Орбана і президента РФ Владіміра Путіна згадав про скандал з її чоловіком.
19:11
ЄС задіяв механізм кризового регулювання через загострення на Близькому Сході
Іспанське головування в Раді Європейського Союзу в четвер оголосило про використання механізму інтегрованого політичного реагування на кризові ситуації (IPCR), яке дозволяє прискорити ухвалення рішень у ЄС.
18:50
Лукашенко звільнив посла в Україні
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко в четвер звільнив білоруського посла в Україні Ігоря Сокола.
18:40
"Не меню у ресторані". Посол розповів про складнощі для України на шляху до ЄС
Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що на Київ очікує довгий і складний шлях до вступу в Європейський Союз, тому йому складно прогнозувати можливі терміни.
18:38
ЗМІ: Противник допомоги Україні більше не претендує на посаду спікера Палати представників
Ультраправий республіканець Джим Джордан вирішив зняти свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників США й натомість підтримати тимчасове розширення повноважень виконувача обов’язків спікера Патріка Макгенрі.
18:32
Поліція Берліна повідомила про затримання 174 осіб на пропалестинській демонстрації
Поліція Берліна повідомила у четвер, що у середу ввечері поліція тимчасово затримала 174 людини на пропалестинській демонстрації.
18:28
Німеччина вважає, що Україна отримала від G7 "безпекові запевнення", а не гарантії
Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер зазначив, що на саміті НАТО у Вільнюсі Україна отримала від країн G7 "безпекові запевнення", але не гарантії.
18:26
ЄС остаточно продовжив режим тимчасового захисту для біженців з України
Європейський Союз у четвер завершив усі процедури, необхідні для продовження режиму тимчасового захисту для біженців із України на один рік – з 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року.
18:17
Суд Норвегії розгляне скаргу терориста Брейвіка на умови ув’язнення в січні
Суд норвезької столиці Осло в четвер повідомив, що взяв до розгляду скаргу 44-річного правого екстреміста Андерса Брейвіка, який у 2011 році влаштував найсмертоносніший теракт в історії країни, вбивши 77 людей.
18:10
Посол заперечив, що Німеччина виступає проти членства України в НАТО
Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заперечив, що його країна виступає проти членства України в НАТО.
18:06
Словенія поверне контроль на кордоні з Угорщиною і Хорватією
Словенія заявила в четвер, що запровадить перевірки на кордоні з сусідніми Угорщиною та Хорватією після того, як Італія вирішила зробити те ж саме на кордоні зі Словенією з міркувань безпеки через загострення на Близькому Сході.
18:04
Звіт Пентагону: Китай різко наростив ядерну зброю за останній рік
Темпи нарощування Китаєм запасів ядерної зброї перевищують попередні прогнози США: за останній рік, за оцінками американського оборонного відомства, Пекін створив близько ста ядерних боєголовок.
18:02
ФотоУ Польщі поліція затримала злодія, який прикидався манекеном
У польській столиці Варшаві поліція затримала чоловіка, який хотів пограбувати торговий центр після його закриття і спробував прикинутись манекеном, потрапивши на камери відеоспостереження.
17:52
Посол Німеччини: Перемога України у війні – це звільнення всіх територій включно з Кримом
Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер переконаний, що перемога Києва у війни проти Росії станеться після звільнення всіх захоплених окупантами територій, включаючи Крим.
17:48
У Нідерландах чоловіка засудили за антисемітську проєкцію на будинку Анни Франк
Суд в Амстердамі засудив 42-річного Роберта В. до двох місяців тюремного ув'язнення за проєкцію антисемітського тексту на будинок Анни Франк.
17:45
Опитування прогнозують тріумф ультраправих на парламентських виборах у Швейцарії
Ультраправа Швейцарська народна партія (SVP) може зміцнити свої провідні позиції в парламенті країни в результаті виборів цієї неділі, 22 жовтня, натомість "Зелені", ймовірно, суттєво погіршать результат.
17:35
Посол Німеччини: Наразі не буде постачань ракет Taurus Україні
Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що уряд у Берліні наразі не постачатиме Києву далекобійні ракети Taurus.
17:31
Фінляндія завершила технічне розслідування пошкодження газогону Balticconnector
Поліція Фінляндії в четвер оголосила, що завершила технічну частину розслідування розгерметизації газопроводу Balticconnector – огляд місця пошкодження, після чого передала зібрані докази для аналізу.
17:25
Німецький Бундесвер надішле Ізраїлю пакет медичних засобів майже на 200 тисяч євро
Збройні сили Ізраїлю звернулися до німецького Бундесверу з проханням про медичну підтримку, Міноборони Німеччини вже схвалило це прохання.
17:22
Фінляндія заблокувала три угоди з продажу нерухомості росіянам
Міністерство оборони Фінляндії ухвалило негативні рішення стосовно трьох угод про продаж фінської нерухомості через те, що їхніми бенефіціарами були громадяни Росії.
17:08
Європарламент вимагає санкцій проти Сербії у разі її причетності до стрілянини в Косові
Депутати Європейського парламенту в четвер ухвалили резолюцію, в якій заявляють, що уряд Сербії здійснює "вкрай небезпечну політику" щодо частково визнаного Косова і його західних партнерів.
17:06
Зеленський розраховує на ООН у збереженні підтримки України країнами Глобального Півдня
Президент Володимир Зеленський у розмові з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем висловив сподівання на збереження підтримки країнами Глобального Півдня.
16:53
фото, відеоУ Чехії викрили підпільне виробництво сигарет, затримані 14 громадян Молдови
Чеські правоохоронці затримали 22 членів злочинної групи, яка займалась незаконним виробництвом сигарет, серед них – 14 громадян Молдови.
16:44
Поліцію Лондона критикують за жорстке затримання 13-річного хлопця з водяним пістолетом
Лондонську столичну поліцію критикують за розправу над 13-річним підлітком з водяним пістолетом.
16:39
відеоІзраїль отримав першу партію бронетехніки від США з початку нападу ХАМАС
Міністерство оборони Ізраїлю в четвер прозвітувало про отримання партії броньованої техніки від Сполучених Штатів, яка замінить пошкоджену в результаті бойових дій проти угруповання ХАМАС, що почалися 7 жовтня.
16:31
Прем'єрка Литви: Війна в Ізраїлі не послабить допомогу Україні
Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте переконана, що нове загостренні конфлікту між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС не вплине на підтримку Заходом України.
16:15
У Латвії домагаються переслідування таксиста за шпигунство на користь РФ
Служба державної безпеки Латвії (СДБ) звернулася до прокуратури з проханням почати кримінальне переслідування стосовно чоловіка, який, працюючи таксистом, цілеспрямовано та систематично збирав інформацію для російських спецслужб.
Аналітика короткоПавло Клімкін про значення виборів у Польщі для України та ЄС
15:57
МЗС Словаччини може очолити політик, відомий брехливими заявами про Україну
Міністром закордонних справ Словаччини в уряді антиукраїнського Роберта Фіцо може стати колишній голова Жилінського краю Юрай Бланар, який відзначався одіозними заявами щодо війни РФ проти України, і який не є кадровим дипломатом.
15:49
Відвідувачів Версальського палацу евакуювали через загрозу вибуху: вже вчетверте за тиждень
У четвер, 19 жовтня, після повідомлення про мінування вчетверте за тиждень евакуювали людей з Версальського палацу.
15:28
Європарламент присудив премію Сахарова Махсі Аміні і борцям за права жінок в Ірані
Європарламент присудив премію Сахарова за свободу думки Махсі Аміні, чия смерть спровокувала масові протести в Ірані, та руху "Жінка, життя, свобода", який бореться за права жінок у цій країні.
15:08
Сейм Латвії зробив крок до посилення відповідальності за злочини проти держави
У четвер, 19 жовтня, Сейм Латвії одноголосно підтримав у першому читанні ініційовані президентом Едгарсом Рінкевичсом поправки до Кримінального закону, які передбачають посилення відповідальності за злочини проти держави.
15:06
Кулеба назвав "оптимістичний" термін появи F-16 в Україні
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що винищувачі F-16 можуть з’явитися в Україні у першій половині 2024 року.
14:53
Глава МВС Франції розкритикував Європу за наївність перед лицем джихадизму
У четвер, 19 жовтня, міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен засудив наївність європейських інституцій перед лицем "атмосферного джихадизму".
14:49
Кулеба заявив, що ракет ATACMS буде більше
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США здійснюватимуть постачання далекобійних ракет ATACMS на постійній основі.
14:41
ЄС виділяє 928 млн євро на залізницю у країнах Балтії
Європейське виконавче агентство з питань клімату, інфраструктури та навколишнього середовища підписало новий договір зі спільним підприємством країн Балтії RB Rail про фінансування транс'європейської залізничної колії Rail Baltica на суму 928 млн євро.
14:32
У багатьох аеропортах Франції другий день поспіль - евакуації через загрози вибуху
У Франції у четвер, 19 жовтня, 14 аеропортів отримали повідомлення про замінування, у восьми з них проводили евакуацію пасажирів.
14:12
Президент Фінляндії готовий говорити з Путіним, якби це сприяло миру
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив про готовність до переговорів з главою Кремля Владіміром Путіним, якби це сприяло досягненню миру в Україні.
14:08
ФотоМіністр оборони Німеччини відвідав військових у складі сил ООН в Лівані
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відвідав у Лівані німецьких військових, які служать у складі миротворчих сил ООН в регіоні, де вибухнув конфлікт між сусіднім Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС.
13:59
Дуда ще не визначився, кому давати мандат на формування уряду
Президент Польщі ще не визначився з приводу кандидатури нового прем'єр-міністра, який матиме мандат на формування нового уряду.
13:39
В Естонії під час засідання парламенту вночі поліції довелось втрутитись через "п'яний інцидент"
У середу, 18 жовтня, близько опівночі поліція Естонії була змушена випровадити з будівлі парламенту (Рійгікогу) гостей, які прийшли на запрошення депутатів і заважали своєю поведінкою оточуючим.
13:39
Meta i TikTok мають пояснити ЄС, як протидіють дезінформації і втручанню у вибори
Єврокомісія надіслала запит компаніям Meta i TikTok, де просить детальніше пояснити, що вони роблять для протидії втручанню у вибори та операціям інформаційного впливу з використанням їхніх платформ, а також поширенню забороненого контенту. 
13:35
Радник президента Польщі вважає, що Качинський має піти з політики
Радник президента Польщі Анджея Дуди Марчін Масталерек вважає, що після парламентських виборів лідер партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський має піти на політичну пенсію.
13:33
Французька влада підозрює молодь та дітей у фейкових повідомленнях про замінування
Уряд Франції погрожує покаранням тим, хто телефонує з фальшивими погрозами про замінування, після того, як низка хибних тривог призвели до евакуації людей з 15 аеропортів, скасування 130 рейсів та неодноразового закриття Версальського палацу.
13:19
Лідер опозиції Німеччини дорікнув Шольцу за відмову дати Україні Taurus
У Німеччині голова партії Християнсько-демократичний союз Фрідріх Мерц дорікає канцлеру Олафу Шольцу за відмову надати Україні далекобійні ракети Taurus.
13:16
Шольц: антисемітизму немає місця у Німеччині
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у Німеччині не допустять демонстрацій з антисемітськими гаслами і з проявами антисемітизму будуть жорстко боротися.
Аналітика коротко"Ватна" міністерка культури, проблемне Міноборони, нейтральне МЗС: усе про новий уряд Словаччини
12:59
Німецька розвідка занепокоєна спробами Китаю задобрити європейських політиків
Пекін таємно намагається зробити західну політику більш дружньою до Китаю, працюючи над залученням на свій бік європейських політиків.
12:58
Шольц обурився вдаваною турботою Путіна про цивільних на Близькому Сході
Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав максимальним цинізмом заяви президента Росії Владіміра Путіна про те, що війна на Близькому Сході може призвести до жертв серед цивільного населення.
12:54
У Чехії провалилася спроба оголосити уряду вотум недовіри
У Чехії депутати нижньої палати парламенту не змогли оголосити вотум недовіри уряду на чолі з прем'єр-міністром Петером Фіалою.
12:38
Президентка Словаччини не призначить міністра, який готував вибачення перед РФ за зброю Україні
Президентка Словаччини повідомила лідеру партії Smer-SD і майбутньому главі уряду Роберту Фіцо, що не призначатиме у його кабінет кандидата від Словацької національної партії (СНП) – однієї з партнерок по коаліції – Рудольфа Гуляка міністром навколишнього середовища.
12:26
Санду привітала відмову України від штучного терміну "молдовська мова"
Президентка Молдови Мая Санду привітала відмову України від штучного терміну "молдовська мова".
12:15
Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні: ключове – засоби ППО
У Німеччині обіцяють продовжити постачання зброї Україні і вже готують зимовий пакет військової допомоги, ключовим елементом якого стануть засоби протиповітряної оборони.
12:04
Дуда наступного тижня обговорить з лідерами партій формування нового уряду
Президент Польщі Анджей Дуда наступного тижня зустрінеться з лідерами парламентських партій для консультацій щодо формування нового уряду.
12:01
Генсек НАТО і президент Фінляндії знову обговорили пошкодження газогону у Фінській затоці
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову провели телефонну розмову щодо загадкового пошкодження підводного газопроводу між Естонією та Фінляндією. 
11:37
Болгарія готова до переговорів про податок на транзит газу з РФ, що розлютив Угорщину та Сербію
Уряд Болгарії найближчим часом проведе переговори зі своїми європейськими партнерами про введення нового податку на транзит російського газу – крок, який передбачувано викликав обурення Сербії та Угорщини.
11:24
ЗМІ: один із затриманих у Швеції за володіння таємною інформацією – колишній топ-військовий
Один із чоловіків, затриманих цього тижня Поліцією безпеки Швеції Säpo за несанкціоноване отримання таємної інформації, ймовірно є колишнім військовим топ-посадовцем країни.
11:16
Маск може заблокувати Twitter в Європі через законодавство ЄС
Власник соцмережі Twitter (X) Ілон Маск розглядає можливість блокування сервісу в Європі у відповідь на нове регулювання інтернет-платформ з боку ЄС.
11:00
ЗМІ: Деякі країни ЄС розкритикували президентку Єврокомісії за рівень підтримки Ізраїлю
На віртуальному саміті ЄС, що був присвячений ситуації на Близькому Сході, серед країн ЄС виникли розбіжності щодо рівня підтримки Ізраїлю, який зазнав нападу з боку терористичного угруповання ХАМАС.
10:46
У Молдову прямують військові інструктори зі США: допоможуть навчати бригаду молдовської армії
У Молдову прибуде група військових зі США, які допомагатимуть навчати військових однієї з бригад Національної армії країни.
10:28
У Словенії підвищили рівень терористичної загрози
Міжвідомча робоча група з боротьби з тероризмом у Словенії підвищила рівень терористичної загрози в країні на тлі занепокоєння в країнах ЄС щодо безпекових ризиків.
10:05
фотоПрем'єр Британії прибув з візитом до Ізраїлю
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибув із візитом до Ізраїлю, щоб продемонструвати солідарність з країною, яка зазнала нападу з боку терористичного угруповання ХАМАС 7 жовтня.
10:03
фото, відеоУ Берліні чергова пропалестинська акція переросла у сутички, поліція застосувала водомет
У районі Берліна Нойкьольн знову пройшла велика пропалестинська демонстрація, що переросла у сутички з поліцією з постраждалими. 
Аналітика короткоГоловні міфи про найсуперечливіший закон із "пакета ЄС"
09:46
Австрія підвищила рівень терористичної загрози
В Австрії підвищили рівень терористичної загрози до "високого" через нещодавню ескалацію конфлікту в Ізраїлі та теракт у Брюсселі.
09:27
Розвідка Британії прокоментувала заяву РФ про завершення ремонту Керченського мосту
У розвідці Британії вважають, що Керченський міст, хоч і відновлений після пошкоджень, буде обмежено забезпечувати російські перевезення до окупованого Криму, а також потребуватиме значних ресурсів РФ для захисту від нових атак.
09:11
Макрон – Зеленському: Збільшення кількості криз не послабить підтримку України
Президент Франції Емманюель Макрон розповів про телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, яка відбулась напередодні.
09:01
Франція підтвердила загибель в Ізраїлі вже 24 своїх громадян
Внаслідок нападу бойовиків угруповання ХАМАС на Ізраїль підтвердили загибель вже 24 осіб-вихідців з Франції, ще семеро ймовірно в полоні. 
08:54
CША оголосили про санкції щодо сприяння військовим програмам Ірану
США запровадили нові санкції проти осіб і компаній, що базуються в Ірані, Гонконгу, Китаї та Венесуелі, за сприяння програмам Тегерана щодо розробки балістичних ракет та безпілотників.
08:29
ЗМІ: Швеція наближається до надання Україні винищувачів Gripen
Уряд Швеції обережно готує ґрунт для потенційної передачі Україні винищувачів Gripen.
08:24
фото, відеоПротестувальники проти війни Ізраїлю і ХАМАС зайшли у Капітолій: понад 300 затриманих
У Вашингтоні затримали понад 300 учасників антивоєнної демонстрації, що закликала до припинення війни між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, під час якої частина людей зайшли у будівлю Капітолію.
08:01
ЗМІ: Байден проситиме у Конгресу додаткові $60 млрд для України
Президент США Джо Байден планує надіслати до Конгресу запит про надання додаткової допомоги для України та Ізраїлю, для України цей пакет може складати $60 млрд. 
07:41
Байден анонсував звернення до нації щодо війни в Ізраїлі та Україні
Президент США Джо Байден у четвер виступить зі зверненням до нації, у якому планує говорити про реагування Штатів на ескалацію на Близькому Сході, а також продовження допомоги Україні. 
07:21
Міністри ЄС обговорять, як посилити безпеку після терактів у Франції та Бельгії
Міністри з урядів країн ЄС у четвер проведуть засідання щодо того, як покращити безпеку у країнах союзу у зв’язку з останніми терактами у Франції та Бельгії і побоюванням хвилі міграції через війну на Близькому Сході.