22 жовтня 2023

Новини
ДайджестЛондон порахував втрати РФ, санкції на діаманти, відповідь на теракт у Брюсселі: все за вихідні
19:50
Після зустрічі Путіна з Орбаном "Газпром" заявив, що Угорщина купуватиме більше газу
Після зустрічі угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з президентом РФ Владіміром Путіним в Пекіні "Газпром" заявив, що домовився з Угорщиною про постачання додаткових обсягів газу на майбутній опалювальний сезон.
19:23
Bild: В бюджеті Німеччини бракує 5 млрд євро на військову підтримку України
Міністерство оборони Німеччини забило на сполох, оскільки у бюджеті країни на 2024 рік бракує понад п'ять мільярдів євро на військову допомогу Україні.
18:55
Виконавець теракту в Брюсселі втік з в’язниці в Тунісі, а файл про його екстрадицію "загубився"
Озброєний ісламіст, який застрелив двох шведських футбольних уболівальників у Брюсселі минулими вихідними, втік із туніської в'язниці, де він відбував тривалий термін, що спонукало туніських чиновників домагатися його екстрадиції з Бельгії.
18:28
Франція на хвилі псевдомінувань посилено патрулюватиме летовища та потяги
Франція, яка вже перебуває в стані підвищеної готовності через терористичну небезпеку, посилить патрулювання в аеропортах біля столиці та в потягах після хвилі повідомлень щодо загрози вибухів. 
17:43
CNN: США тиснули на Ізраїль, щоб він відклав вторгнення в сектор Гази 
Уряд США тиснув на Ізраїль, щоб той відклав своє наземне вторгнення в сектор Гази, аби виграти час для звільнення більшої кількості заручників ХАМАС і надати гуманітарну допомогу Газі.
17:15
Прогноз: Правопопулісти тріумфують на виборах у Швейцарії 
Ультраправа та євроскептична Швейцарська народна партія (SVP) продемонструвала найсильніші результати на національних виборах до парламенту в неділю.
16:51
Гендиректор найбільшої в Європі техконференції пішов у відставку через коментарі про Ізраїль 
Педді Косгрейв, засновник і виконавчий директор найбільшої в Європі щорічної технологічної конференції Web Summit, пішов у відставку в суботу, намагаючись заспокоїти полеміку навколо коментарів, які він зробив щодо війни Ізраїлю та ХАМАС.
16:23
Міністр оборони Німеччини відклав візит на Балкани через війну на Близькому Сході
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус через кризу на Близькому Сході відклав поїздку на Балкани, яка мала початися в понеділок.
15:55
Шольц вимагає "нульової терпимості" до антисемітизму у Німеччині
Канцлер Німеччини Олаф Шольц у неділю під час відкриття нової синагоги пообіцяв викорінити антисемітизм в країні на тлі сплеску антиєврейських інцидентів через конфлікт Ізраїлю та ХАМАС.
15:10
Франція продасть Вірменії озброєння для захисту неба
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив газеті Le Parisien, що у понеділок Єреван та Париж підпишуть угоду про військові постачання.
14:33
Бельгія оголосила заходи у відповідь на теракт в Брюсселі
Федеральний уряд Бельгії оголосив про п’ять короткострокових заходів після теракту в Брюсселі 16 жовтня, в результаті якого загинули двоє громадян Швеції.
14:00
Версальський палац "замінували" всьоме за вісім днів
У Франції оголосили сьому за вісім днів евакуацію з Версальського палацу у зв’язку із загрозою вибуху.
13:25
Прем'єрка Італії розказала, якою була справжня мета атаки ХАМАС на Ізраїль
Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні заявила в суботу, що міжнародне співтовариство повинно уникати ескалації війни між Ізраїлем і ХАМАС та розповіла, якою насправді була мета нападу ісламістських бойовиків 7 жовтня.
13:07
Британія закликала армію Ізраїлю до "стриманості і дисципліни", знищуючи ХАМАС
Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі заявив у суботу, що Ізраїль зобов’язаний поважати міжнародне право та зберігати життя цивільного населення в секторі Гази, а його військові повинні проявляли стриманість.
12:44
Британія навчає українських інженерів захищати енергооб'єкти від атак Росії
Інженери британської армії розробили програму навчання для українських цивільних інженерів із захисту енергетичного сектора від атак Росії цієї зими.
12:08
У парламенті Чехії назвали основні цілі саміту "Кримської платформи" в Празі
Спікерка нижньої палати парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова розповіла про основні цілі парламентського саміту "Кримської платформи", який відбудеться 24-25 жовтня у Празі.
11:56
Спікерка парламенту Чехії: Орбан зі своїми заявами про кордони України такий один
Спікерка нижньої палати парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова заявила, що дуже розчарована позицією глави угорського уряду Віктора Орбана та угорців щодо України.
11:00
FT: Євросоюз планує збільшити ліміт ціни на газ, щоб запобігти кризі взимку
ЄС розглядає питання про розширення екстреного ліміту ціни на газ, запровадженого на початку цього року.
10:42
США розгортають додаткові системи THAAD і Patriot на Близькому Сході
10:19
У Швейцарії проходять парламентські вибори, де очікують перемоги правопопулістів
У Швейцарії 22 жовтня відбуваються парламентські вибори, на яких очікують успіху популістської правої Швейцарської народної партії (SVP).
09:44
Посол США після удару РФ по терміналу "Нової пошти": Кремль зневажає життя
Сполучені Штати стоять разом з Україною, щоб притягнути Росію до відповідальності, заявила посол США Бріджит Брінк після удару РФ по харківському терміналу "Нової пошти".
09:25
Нелегальна міграція до Німеччини досягла піку за понад 7 років
У вересні до Німеччини нелегально в'їхали 21 366 осіб – такі дані федеральна поліція Німеччини опублікувала у суботу, 21 жовтня. 
09:10
Розвідка Британії: Втрати Росії у війні складають до 290 тисяч військових
Британська розвідка оцінила, що втрати Росії загиблими і важкопораненими складають до 190 тисяч військових, а з урахуванням поранених, які можуть повернутись на поле бою після одужання – до 290 тисяч осіб.
08:41
Експрем'єру Албанії висунуили звинувачення у корупції та відмиванні грошей 
Колишній прем'єр-міністр Албанії Салі Беріша заявив, що прокуратура висунула йому звинувачення у корупції та відмиванні грошей.
08:15
Посол України розповіла, на що підуть понад $60 млрд від США
Поданий Білим домом в п’ятницю бюджетний запит до Конгресу США передбачає близько $61,4 млрд для України, з яких $46,1 млрд складають оборонні витрати і $11,8 млрд – пряма бюджетна підтримка.